Advertentie

Hamon mikt op 'heel sterk' laatste kwartaal

©Thierry du Bois

'Gesprekken voor enkele grote projecten zitten in de eindfase. Het orderboek zal daardoor in het vierde kwartaal zeer sterk zijn.' Dat meldt engineeringbedrijf Hamon.

Met die commentaar in het kwartaalrapport wil Hamon  de zorgen bij beleggers wegnemen. En dat is nodig, want de voorbije kwartalen viel het ene lijk na het andere uit de kast. Eerst waren er de onregelmatigheden in de boekhouding bij een Franse dochter. Dan waren het enkele klanten die niet op tijd betaalden. En intussen bleven ook nieuwe, grote opdrachten uit.

Daardoor zag het bedrijf zich in een jaar tijd verplicht twee keer vers geld op te halen. Telkens was het de familie Lambilliotte die geld op tafel legde. 

Tijdens de eerste negen maanden van dit jaar haalde Hamon voor 324 miljoen euro opdrachten binnen, ruim 30 procent minder dan een jaar geleden. Tegenover 2013 is de daling nog opmerkelijker. In het derde kwartaal werd Hamon onder andere geselecteerd voor de bouw van een koeltoren voor een nieuwe bruinkoolcentrale van RWE in Duitsland. 

Maar het management maakt zich sterk dat het vierde kwartaal 'veel beter' wordt. 'We hebben enkele belangrijke intentieverklaringen getekend en gesprekken voor andere grote projecten zijn bijna rond.'

Hamon geeft geen financiële vooruitzichten. Het aandeel sloot vrijdagavond 1,2 procent hoger op 8,18 euro in Brussel

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud