Hamon schiet andermaal hoger

Hamon maakt onder meer industriële koeltorens. ©Hamon

Voor de tweede dag op rij behoort Hamon tot de sterkste stijgers op Euronext Brussel zonder dat er specifiek nieuws is. Het Waalse bedrijf komt nabeurs wel met halfjaarcijfers.

Zonder enige aanleiding kwam er maandagnamiddag plots beweging in de aandelen van de Waalse engineeringgroep. De koerswinst bedroeg op een bepaald ogenblik 20 procent. Het aandeel sloot met 17,4 procent winst op 3,03 euro.

Voor die opstoot was er – voor zover we konden nagaan – geen enkele aanleiding. Geen persbericht, geen sectornieuws. Hamon  komt vanavond na de slotbel wel met halfjaarresultaten. En mogelijk laten die beterschap zien.

In afwachting wint het aandeel dinsdagmorgen opnieuw meer dan 5 procent, waardoor het zich opnieuw bij de grootste klimmers op Euronext Brussel schaart.

Hamon heeft verschillende moeilijke jaren achter de rug, waarin het bedrijf kreeg af te rekenen met wispelturige markten en toenemende concurrentie, maar ook met een boekhoudkundig schandaal. Hamon maakt industriële koelsystemen, systemen om rookgassen te zuiveren, warmtewisselaars en industriële schoorstenen. 

Begin dit jaar werd Hamon gered dankzij een forse kapitaalverhoging, waardoor de Waalse overheid (via Sogepa) de grootste aandeelhouder werd. De familiale aandeelhouders met op kop voormalig CEO Francis Lambilliotte verloren hun meerderheid en kleine aandeelhouders verwaterden. Hamon wordt tegenwoordig geleid door Bernard Goblet.

De beurswaakhond FSMA zegt desgevraagd de koersopstoot ‘in het oog te houden’. Intussen is het wachten op de halfjaarcijfers. Het is mogelijk dat de plotse klim puur aan speculatie te wijten is.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud