Advertentie

Hamon stelt jaarcijfers andermaal - en zonder uitleg - uit

De Waalse engineeringgroep Hamon is een fabrikant van industriële schoorsteensystemen. ©Hamon

Hamon stelt na zijn jaarresultaten ook de publicatie van zijn jaarverslag en zijn algemene vergadering uit. Over de precieze reden rept de engineeringgroep met geen woord.

Hamon, een fabrikant van industriële schoorsteensystemen, stelde begin maart de publicatie van zijn jaarresultaten uit. Omwille van ‘kalenderbeperkingen’ waren de resultaten nog niet afgerond, luidde het bij het bedrijf. Hamon stelde zaterdag 27 maart als nieuwe datum in het vooruitzicht voor de publicatie van zijn jaarcijfers en jaarverslag.

Vrijdag werd de notering van het aandeel opgeschort. Maar dat was niet omdat de jaarresultaten gepubliceerd worden, wel omdat de publicatie ervan opnieuw wordt uitgesteld. Over de reden van het tweede uitstel zwijgt Hamon. 'Het jaarverslag en de geauditeerde statutaire jaarrekening voor 2020 op een latere datum beschikbaar zullen worden gesteld', meldt het bedrijf.

Hamon stelt dat de raad van bestuur aan de algemene vergadering van 27 april zal voorstellen om uitgesteld te worden met het oog op de afsluiting van de jaarrekening. 'De uitgestelde vergadering zal binnen de maand na de publicatie van de geauditeerde jaarrekening en het jaarverslag worden gehouden.'

Verliescijfers

De Waalse engineeringgroep sloot het eerste halfjaar af met een nettoverlies van 19,9 miljoen euro. Dat was meer dan een jaar eerder, toen de fabrikant van industriële schoorstenen 15,4 miljoen in het rood dook. Extra kosten voor een groot project en hogere financiële kosten zijn onder meer de oorzaak van het grotere verlies.

In het eerste halfjaar haalde Hamon voor 192 miljoen euro aan bestellingen binnen tegen voor 157 miljoen een jaar eerder. De marges zijn volgens het bedrijf in lijn met het budget.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud