Jacht van Jobs niet meer aan de ketting

Het jacht van wijlen Steve Jobs - Foto AFP ©AFP

Het superjacht van wijlen Apple-topman Steve Jobs is niet langer in beslag genomen. De 'Venus' mag de haven van Amsterdam verlaten na een akkoord met de Franse ontwerper Philippe Starck.

Starck had het vaartuig aan de ketting laten leggen vanwege een onbetaalde factuur van 3 miljoen euro. Tussen beide partijen is een tijdelijke oplossing gevonden, aldus de Nederlandse advocaat van de nabestaanden van Jobs.

Advocaat Gérard Moussault meldt dat een waarborg op een bankrekening werd gestort, zodat het luxejacht de haven kan verlaten. Hij wou evenwel niet verduidelijken over hoeveel geld het juist gaat.

Het 70 meter lange schip werd in beslag genomen ten gevolge van een conflict tussen de nabestaanden van de Apple-stichter en Starck, die samen met Jobs het schip had ontworpen. Nu mag het schip opnieuw het ruime sop kiezen, maar Moussault weigerde de bestemming van Venus te verklappen.

Het vaartuig, dat eind oktober voor het eerst te water werd gelaten in aanwezigheid van Jobs' weduwe en kinderen, wordt bestuurd door zeven iMacs in de stuurhut. De buitenkant van het jacht is volledig van aluminium gemaakt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud