Jensen-Group blijft winstgevend ondanks zware corona-impact

Een automatisch sorteer- en stapelsysteem voor linnen van Jensen-Group ©Jensen-Group

Jensen-Group, de fabrikant van industriële wasserijen, heeft vorig jaar zwaar geleden onder de coronacrisis. 2021 brengt niet direct beterschap.

Tal van klanten van Jensen-Group komen uit de horeca of de toeristische sector, en die kregen het vorig jaar bijzonder zwaar te verduren. De bestellingen van wasserijsystemen liepen daardoor veel trager binnen, sommige werden geannuleerd of uitgesteld. Het Belgisch-Deens bedrijf zag daardoor de omzet met 26,2 procent dalen tot 245,2 miljoen euro.

Jensen-Group paste zijn productiecapaciteit aan en liet een kwart van zijn personeel afvloeien. Dat resulteerde in 2,7 miljoen euro herstructureringskosten. Mede daardoor viel de bedrijfswinst (ebit) met 44,4 procent terug tot 12,8 miljoen euro.

Jensen-Group zag de nettowinst halveren tot 7,6 miljoen euro, maar bleef dus wel winstgevend. Het bedrijf stelt een dividend van 0,25 euro per aandeel voor. Vorig jaar werd het dividendvoorstel (1 euro per aandeel) in april ingetrokken om zoveel mogelijk cash in huis te houden.

'Golven van inactiviteit'

De vooruitzichten zijn voorlopig niet bijster rooskleurig. Vorig jaar ontving Jensen-Group voor 223,4 miljoen euro aan bestellingen, bijna een derde minder dan in 2019. Het bedrijf verwacht dat ‘de golven van de inactiviteit op de markten tot ver in 2021 aanhouden’, aldus een persbericht. Het risico bestaat dan ook dat 2021 slechtere financiële resultaten oplevert dan 2020.

Maar Jensen-Group heeft er ‘alle vertrouwen’ in dat het de storm blijft doorstaan. Het heeft daarvoor ook financiële ruimte gecreëerd. De beperkte nettoschuld van 4,4 miljoen euro van eind 2019 werd omgezet in een nettokaspositie van 28,3 miljoen euro. Voor een herstel van de bestellingen tot vroegere niveaus is het wellicht wachten tot 2022.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud