Jensen investeert in wasserijrobotica

Bij industriële wasserijen komt steeds minder handenarbeid te pas.

De fabrikant van industriële wasserijsystemen Jensen-Group neemt een belang van 30 procent in Inwatec, een Deens bedrijf dat zich toelegt op robotica voor wasserijen en artificiële intelligentie.

De investering sluit aan bij Jensens ambitie om alle wasserijprocessen op termijn te automatiseren. De instap in het kapitaal van Inwatec lijkt overigens slechts een begin: Jensen-Group heeft van 2020 tot 2023 de mogelijkheid om aandelen Inwatec bij te kopen. Hoeveel Jensen voor het belang van 30 procent betaalt, is niet bekend.

Inwatec is gespecialiseerd in de automatisering van wasserijprocessen. Het bedrijf maakt onder meer mattenoprolmachines, oplossingen voor het sorteren en opslaan van matten, röntgenmachines en sorteer- en distributiesystemen. Inwatec werd in 2009 opgericht in de Deense stad Odense, is actief in meer dan 25 landen en telt wereldwijd 30 werknemers.

In een recent interview met het toonaangevende vakblad American Laundry News legde topman Mads Andresen uit dat de wasserijsector volop in evolutie is, met een groeiende focus op efficiëntie, duurzaamheid en zorg voor de werknemers. Om die redenen maken wasserijen steeds meer gebruik van automatisering en robotica. ‘Machines zullen veel van de zware, vermoeiende en monotone taken overnemen – op termijn al het vuile werk’, aldus Andresen.

Voor de verdeling van zijn producten zal Inwatec voortaan een beroep kunnen doen op het wereldwijde netwerk van Jensen.

Voor Jensen is de technologie van Inwatec echter bijzonder waardevol. Ze zal het Belgische bedrijf, dat voor 52,5 procent in handen is van de familie van topman Jesper Munch Jensen, toelaten zich verder toe te leggen op ‘intelligente digitale oplossingen voor industriële wasserijen’.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content