Kartonbedrijf investeert 120 miljoen in Limburg

De productie in de vestiging van Soenen in Hooglede. ©Soenen

Het West-Vlaamse Soenen Golfkarton investeert tot 120 miljoen euro in een nieuwe fabriek in Limburg. Om termijn is dat mogelijk goed voor 250 jobs.

De nieuwe fabriek komt in Lanklaar, op een voormalige site van Bekaert waar het staalbedrijf een tiental jaren geleden wegtrok. Het familiebedrijf Soenen Golfkarton sprong toen al snel op het leegstaande pand en kocht het 18,5 hectare grote terrein. 

Nu kan Soenen na jaren van voorbereidingen en na groen licht van het Limburgse provinciebestuur, eindelijk met de engineering en bouw van de fabriek van start gaan. De bedoeling is de fabriek in 2023 op te starten.

Soenen Golfkarton produceert - zoals de naam al doet vermoeden - golfkarton en verwerkt dat tot verpakkingsdozen die het vervolgens ook kan beprinten met allerlei designs. Het bedrijf, opgericht in 1964, heeft reeds een productiesite in Hooglede en haalde vorig jaar 91,5 miljoen euro omzet. Dat betekent dat de omzet in vijf jaar tijd met de helft is aangedikt. Momenteel staat met Louis-Philippe Soenen, die tevens een bekende is in het racingcircuit, de tweede generatie aan het roer. 

Vorig jaar sloot Soenen af met een nettoverlies van 0,8 miljoen euro, terwijl 2017 nog een topjaar was met 10,9 miljoen euro nettowinst. Soenen is gespecialiseerd in Amerikaanse dozen, de meest voorkomende verpakkingen voor het transporteren van goederen. Het bedrijf zit daarmee in het vaarwater van onder andere VPK Packaging. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud