Mechels bedrijf CG Power Systems onder curatele

hoogspanningsstation voor het offshorewindpark Norther, waar CG (Pauwels Trafo) mee aan bouwde. ©Norther

De Mechelse afdeling van de Antwerpse ondernemingsrechtbank heeft twee advocaten aangesteld om de raad van het bestuur van het bedrijf CG Power Systems - het vroegere Pauwels Trafo - tijdelijk te vervangen.

CG Power Systems Belgium maakt transformatoren die elektriciteitsnetten met verschillende spanning aan elkaar koppelen. Zijn klanten zijn grote stroombedrijven wereldwijd, maar ook windparken op zee.

Sinds 15 januari staat het bedrijf onder voorlopige bewindvoering van twee advocaten die aangesteld werden door de ondernemingsrechtbank. Dat betekent dat de raad van bestuur vervangen wordt voor een periode van aanvankelijk drie weken. Het management blijft wel gewoon aan. De advocaten moeten ervoor zorgen dat de activa beschermd worden.

Onderzoek naar fraude

CG Power Systems zit in financiële problemen sinds bij de Indiase moedergroep CG Power (voorheen Crompton Greaves) een onderzoek loopt naar boekhoudkundige fraude. Vast staat dat CG Power een probleem van deugdelijk bestuur en interne controle heeft.

De banken willen hun vingers niet verbranden en draaien de kredietkraan dicht. CG Power Systems zit daarmee in een lastig parket, want de nodige kredietlijnen en waarborgen zijn standaard bij grootschalige buitenlandse projecten en aanbestedingen.

De productie staat op een laag pitje en er is onzekerheid over de uitbetaling van de lonen van de 650 werknemers. Die uitkeringen konden tot nog toe telkens gebeuren, zij het soms met vertraging.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud