Optimistisch Picanol werft 50 arbeiders aan

Picanol-CEO Luc Tack (foto: Sofie Van Hoof)

Picanol werft op korte tijd in Ieper 50 extra arbeiders aan. De weefgetouwenfabrikant zegt zo te willen inspelen op een heropleving van de vraag en zegt na het zwakkere eerste halfjaar 'met vertrouwen' de tweede jaarhelft tegemoet te zien.

De Ieperse groep onderstreept in een update dat de wereldmarkt voor weefgetouwen - waarin Picanol samen met Japanse rivalen als Toyoda en Tsudakoma één van de grootste wereldspelers is - erg volatiel blijft. Bij de voorstelling van de recordresultaten over 2011, liet Picanol zich nog erg voorzichtig uit over 2012. Ook vandaag nog herhaalt Picanol de verwachting dat er in het eerste halfjaar een omzetdaling is geboekt in lijn met het verlies van 15 procent van omzet in het eerste kwartaal.

Maar inmiddels slaat Picanol een optimistischer toon aan. Na dat moeilijke eerste halfjaar zegt de groep nu het tweede halfjaar 'met vertrouwen' tegemoet te zien. De vraag naar haar machines verbetert, omdat de nieuwe modellen succesvol blijken en de verkoop hulp krijgt van de goedkopere euro. Een goede maand geleden bevestigde Picanol, dat al decennia geleden naar de grote Chinese markt van textielbedrijven trok, dat China een markt blijft om in te investeren, zelfs al gaat de groei er minder pijlsnel dan in het eerste decennium.

En om de aanpikkende wereldvraag naar weefmachines snel te kunnen opvangen, krikt Picanol op korte termijn de productiecapaciteit in Ieper op. Daarom gaat de groep 50 tijdelijke arbeiders aanwerven in Ieper. Tijdelijk, want de machinebouwer benadrukt flexibel productiepieken te moeten opvangen omdat de wereldmarkt voor nieuwe weefmachines zo volatiel blijft.

Vandaag heeft Picanol in Ieper 1.230 medewerkers, en wereldwijd 1.900. Er staan in Ieper ook nog ongeveer 25 andere vacatures open, onder meer voor ingenieurs voor de ontwikkelingsafdeling, en voor IT'ers en onderhoudstechniekers.

Een goeie week geleden werd nog bekend dat CEO en meerderheidsaandeelhouder Luc Tack in de voorbije weken bijna 12.000 aandelen van Picanol bijkocht. Hij heeft zowat 90 procent van de aandelen in handen.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud