Orderboekje Hamon loopt verder vol

Francis Lambilliotte, de CEO van Hamon, in oktober 2011 toen zijn bedrijf de titel van onderneming van het jaar won. ©Lieven Van Assche

Hamon heeft in het eerste kwartaal voor 204 miljoen euro nieuwe bestellingen geboekt, bijna een derde meer dan het jaar voordien. Vooral de industriële koelsystemen van het Waalse bedrijf zijn in trek.

Topman Francis Lambilliotte had dinsdagmorgen, tijdens de algemene vergadering, al te verstaan gegeven dat de positieve trend inzake orderinname die in 2013 merkbaar was, zich in het eerste kwartaal had doorgezet. In zijn trading update geeft Hamon nu meer details.

Het cijfer van 204 miljoen euro nieuwe orders komt vooral tot zijn recht als het naast de cijfers voor het eerste kwartaal van 2013 (156 miljoen) en 2013 (101 miljoen) wordt geplaatst. 'Het is een goed teken als een jaar begint met een goede orderinname', zei Lambilliotte in de marge van de algemene vergadering.

Van de nieuwe bestellingen was 88 procent afkomstig van de twee hoofdmarkten waaraan Hamon levert: de nutssector (elektriciteitscentrales) en de olie- en gassector. Maar het bedrijf is nu ook daarbuiten succesvol, onder meer in de cement- en de staalindustrie en in de afvalverbrandings- en papiersector.

Europa en Noord-Amerika, Hamons traditionele markten, tekenden voor 75 miljoen euro of 37 procent van de nieuwe orders. De groeimarkten leverden echter de grootste bijdrage, met 130 miljoen euro aan bestellingen. Hamon won onder meer enkele belangrijke bestellingen voor droge koelsystemen in het Midden- en het Verre Oosten.

In het persbericht geeft Hamon geen jaarprognose 'rekening houdend met de algemene economische context'. Topman Lambilliotte zei dinsdagmorgen echter in de marge van de algemene vergadering dat hij voor dit jaar weer op winst rekent. Eerder stelde hij een omzetstijging met 25 procent in het vooruitzicht. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud