Recordwinst voor Nederlandse baggeraar Boskalis

Het Nederlandse Boskalis is de grootste concurrent voor de Belgische baggeraars Jan De Nul en Deme. Foto rv ©Foto Boskalis

Baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis heeft in de eerste helft van dit jaar een recordwinst in de boeken gezet, dankzij betere prestaties bij alle onderdelen van het bedrijf.

Het nettoresultaat van de grote concurrent voor de Belgische baggeraars, Jan De Nul en Deme, bedroeg 253 miljoen euro, tegen 123,3 miljoen euro een jaar eerder. De omzet ging met 21 procent omhoog in vergelijking met een jaar eerder, tot ruim 1,5 miljard euro.

'Wij hebben in de eerste helft van 2014 een historisch hoog resultaat geboekt en over de hele linie van ons bedrijf zeer goed gepresteerd', zei topman Peter Berdowski van Boskalis in een toelichting. Het orderboek stond aan het einde van de eerste helft van dit jaar op ruim 3,1 miljard euro.

Boskalis gaf aan dat over heel 2014 de recordwinst van 366 miljoen euro die in 2013 werd behaald, naar verwachting zal worden overtroffen. De onderneming liet verder weten in de periode 2014 tot en met 2016 tot 10 miljoen eigen aandelen te gaan inkopen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud