Recticel geeft winstwaarschuwing

CEO Olivier Chapelle van Recticel (rechts). ©dieter telemans

Recticel ziet de brutobedrijfswinst dit jaar tot 10 procent dalen. Eind augustus geloofde de schuimrubberfabrikant nog in een stabiel resultaat.

Recticel  verwacht over 2019 een daling van de brutobedrijfswinst (ebitda) tussen 5 à 10 procent. Eind augustus ging de schuimrubberproducent nog uit van een vergelijkbare ebitda als in 2018. Recticel wijt het alarm aan het trager dan verwachte margeherstel in de isolatiebusiness, in vergelijking met de eerste helft van 2019.

Het bedrijf gaf het winstalarm voorbeurs bij de publicatie van omzetcijfers. In het derde kwartaal kwam de omzet uit op 293,6 miljoen euro, een daling met 6,5 procent. Over de eerste negen maanden van het jaar lagen de verkopen op 924,1 miljoen euro, 7,3 procent minder dan over dezelfde periode een jaar geleden.

Recticel verwijst voor de dalende omzet naar de neergang van de auto- en comfortmarkt (matrassen). In isolatie waren de volumes sterk, maar woog de forse concurrentie op de marges. 'We zijn wel tevreden dat onze matrasdivisie weer groeit', zegt CEO Olivier Chapelle.

Minder schulden

De nettoschuld kwam eind september uit op 237,2 miljoen euro, tegenover 261,3 miljoen eind juni. 'De schulden dalen omdat we onze (vaste) kosten verlagen', zegt Chapelle.

Wat het verkoopproces van de autodivisie betreft, herhaalt Recticel te geloven in een uitkomst tegen het jaareinde.

Het aandeel opent in Brussel 8 procent lager.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud