Recticel trekt groeibelofte in

Recticel levert ook isolatie voor de bouwsector. ©SISKA VANDECASTEELE

De industriële schuimenfabrikant Recticel schrapt zijn eerder uitgesproken verwachting van een winsttoename in 2020. Er wordt geen nieuwe prognose gegeven.

Na Umicore en Bekaert op donderdag treedt ook Recticel  toe tot de reeks industriële groepen die geen uitspraken meer durven te doen over hun vooruitzichten. Eind februari verwachtte CEO Olivier Chapelle nog dat de ‘aangepaste ebitda’, een verruimde berekening van de brutobedrijfswinst, dit jaar zou stijgen.

Ook bij Recticel heeft dat veel te maken met de zware terugval van de vraag uit de autosector. Recticel maakt onder meer de vulling van autozetels en dashboardbekleding.

Net op het ogenblik dat de Chinese autofabrikanten stilaan herstellen van de corona-uitbraak, liggen in Europa veel assemblagefabrieken stil. ‘Ook in andere segmenten is de vraag snel afgenomen, in lijn met de lockdowns in de landen waar wij actief zijn’, zegt Recticel in een persbericht. Het bedrijf maakt ook isolatieschuim voor de bouwsector, die eveneens op een lager pitje draait.

Recticel grijpt ‘maximaal’ naar tijdelijke werkloosheid. Het bedrijf schrapt ook 30 procent van de lonen van het topmanagement ‘als blijk van solidariteit’. Ook worden de kapitaaluitgaven tot een minimum beperkt en zijn alle niet-essentiële projecten opgeschort. Het bedrijf zegt zijn liquiditeit te kunnen waarborgen dankzij een kredietlijn van meer dan 150 miljoen euro bij de banken.

Voor meer details is het wachten tot een update op 28 april.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud