Renolit zet 136 jobs op de tocht

Renolit zet in Oudenaarde de productie van afdichtingsystemen en films voor de grafische sector stop. Hierdoor zijn 136 banen bedreigd. Vooral de hoge pvc-prijs doet het bedrijf pijn.

Renolit, een Duits familiebedrijf met 4.500 werknemers, maakt in Oudenaarde afdichtingsystemen voor onder meer daken en zwembaden. Er wordt ook technische folie gemaakt, voor onder meer de grafische sector. Het is de bedoeling die activiteiten stop te zetten.

Bij (langetermijn)aandeelhouders van Solvay zal Renolit een belletje doen rinkelen. Zes jaar geleden verkocht de chemie- en toen nog farmagroep Solvay zijn afdeling industriële folies aan Renolit. De Duitsers betaalden daar 300 miljoen euro voor.

'We zijn al vier jaar verlieslatend. Dat was niet langer houdbaar, ook al omdat de vooruitzichten niet rooskleurig zijn', zegt algemeen directeur Christian Vergeylen.

Naast overcapaciteit op de markt doet vooral de hoge pvc-prijs het bedrijf pijn, voegt Vergeylen toe. 'Loonkostproblemen zijn hier niet doorslaggevend.'

Bij Renolit Belgium in Oudenaarde blijft men wel actief met marketing, verkoop, onderzoek en ontwikkeling en ondersteunende activiteiten. Er werken een 30-tal mensen voor die activiteiten.

Het is de bedoeling tegen oktober dit jaar de onderhandelingen af te ronden, om dan tussen oktober en juni 2013 de productieactviteiten stop te zetten. Het bedrijf wil een gepaste oplossing zoeken voor de getroffen werknemers.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud