'Siemens schrapt 11.600 arbeidsplaatsen'

Joe Kaeser haalt nogmaals de borstel door het personeelsbestand van Siemens. ©Bloomberg

Het Duitse technologieconcern Siemens gaat 11.600 banen schrappen om zijn kosten met 1 miljard euro te verlagen. Dat heeft topman Joe Kaeser gezegd bij een webcastconferentie in New York.

Ongeveer 7600 arbeidsplaatsen zullen verloren gaan door het stroomlijnen van het bedrijf en de creatie van een nieuwe divisiestructuur en nog eens 4000 banen moeten verdwijnen als gevolg van het regionaal samenvoegen van activiteiten. Kaeser wil de tussenschotten tussen de vier divisies - Energie, Industrie, Gezondheidszorg, Infrastructuur - opheffen, waarbij heel wat banen redundant zouden worden in de ondersteunende diensten.

Duitse zakenmedia meldden eerder dat Siemens van plan was zowat 10.000 arbeidsplaatsen te schrappen, vooral bij zijn vestiging in Erlangen en bij het hoofdkantoor in München.

Siemens is bezig met een omvangrijke reorganisatie om kosten te besparen en efficiënter en winstgevender te worden. Het heeft al een besparingsprogramma lopen waarbij 15.000 jobs (4 procent van het personeelsbestand) worden weggesnoeid. Daarover oordeelden analisten dat de ingreep niet diep genoeg ging, maar Siemens botste op fors verzet van de Duitse vakbond IG Metall.

Alstom

Het concern werkt verder aan een tegenbod op de Franse branchegenoot Alstom. Het Amerikaanse General Electric (GE) wil voor meer dan 12 miljard euro de energie-activiteiten van Alstom overnemen. Siemens heeft gezegd voor 16 juni met een officieel bod op Alstom te komen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud