Staalreus ArcelorMittal schroeft productie terug

©BELGAIMAGE

ArcelorMittal, de grootste staalproducent ter wereld, verlaagt de productie en houdt de kosten tegen het licht. De wereldwijde vraag naar staal is door de coronacrisis fors gedaald.

De staalreus ArcelorMittal gaat zijn productie tijdelijk terugschroeven omdat de vraag door de coronacrisis is gedaald. De snelle verspreiding van het virus en de strenge maatregelen van overheden raken de economie en de industriële toeleveringsketen, benadrukt de grootste staalproducent ter wereld. ArcelorMittal verlaagt de productie niet overal in gelijke mate, omdat de ernst van de epidemie per land verschilt.

Volgens het bedrijf is Europa de hardst getroffen regio. Daarnaast lijkt de situatie in Noord- en Zuid-Amerika, Afrika, India, Rusland en Oost-Europa te verslechteren. In verschillende landen houdt ArcelorMittal fabrieken draaiende, onder meer om aan de vraag naar verpakkingsmateriaal te voldoen. Om de weggevallen omzet te compenseren zal ArcelorMittal een beroep doen op de steunpakketten van overheden.

Beademingstoestel

Daarnaast houdt het concern de kosten tegen het licht en stelt het waar mogelijk uitgaven uit. De staalfabrikant verwacht bij de presentatie van zijn eerstekwartaalcijfers op 7 mei een update te geven. De aandeelhoudersvergadering wordt wegens gezondheidsoverwegingen uitgesteld tot 5 mei. ArcelorMittal zet daarnaast zijn technologie voor 3D-printen in om beademingsapparatuur te maken. Een experimenteel model wordt binnenkort ter goedkeuring aangeboden aan ziekenhuizen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud