Tata Steel schrapt jobs in Europese vestigingen

Tata Steel heeft twee fabrieken in België. ©EPA

Tata Steel Europe gaat herstructuren met het oog op forse besparingen in grondstoffen, werking en personeel.

In heel de Europese tak van het Indiase staatbedrijf zou het gaan om 830 miljoen euro, waarvan 170 miljoen euro op personeelskosten. Dat schrijft de Nederlandse regionale omroep NH Nieuws, nadat die een interne memo heeft kunnen inkijken. Volgens de omroep zouden ook 2.500 jobs op de helling staan.

180
Werknemers België
In België werken ongeveer 180 mensen voor Tata Steel

Bij Tata Steel Europe bevestigt men de besparingsoperatie. In juni werd er al een transformatieprogramma aangekondigd.

Het wil echter de cijfers niet bevestigen. Volgens de Europese woordvoerder Damien Brook ‘wordt verwacht dat de besparingen ook slaan op de personeelskosten.’ De verantwoordelijke van de christelijke vakbond ACV Metea Suzy Dumont had nog geen weet van een reorganisatie bij de twee Belgische vestigingen.

In België werken ongeveer 180 mensen voor Tata Steel, waarvan 138 in de vestiging in Flémalle (bij Luik) en een 40-tal in Duffel.

Overcapaciteit

De Europese staalfabrieken hebben de laatste jaren af te rekenen met de overcapaciteit op de wereldwijde staalmarkt. Chinese staalproducenten proberen hun overtollig staal af te zetten op de Europese markt aan dumpingprijzen. De twee belangrijkste fabrieken van Tata Steel Europe staan in Wales (VK) en Nederland (IJmuiden).

De Europese vestigingen van Tata Steel tellen 21.000 werknemers en haalden het vorige boekjaar een omzet van 7,9 miljard euro. Wereldwijd werken 695.000 mensen voor Tata-concern, dat niet alleen staal maar ook auto’s produceert, onder de merken Land Rover en Jaguar.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud