Advertentie

ThyssenKrupp schrapt bijna dubbel zoveel banen

De staalfabriek van ThyssenKrupp in Duisburg. ©AFP

De Duitse industriereus gaat door de coronacrisis 11.000 in plaats van de pre-covid geplande 6.000 banen schrappen.

ThyssenKrupp had in mei vorig jaar al aangekondigd dat het conglomeraat de komende drie jaar 6.000 banen zou schrappen. Inmiddels zijn er al 3.600 geschrapt, meldt de Duitse groep donderdag in een communiqué, maar wordt tegelijkertijd aangekondigd dat 11.000 banen zullen verdwijnen over dezelfde termijn, of bijna dubbel zoveel.

Volgens het conglomeraat, dat begin dit jaar zijn kroonjuweel - de liftendivisie - voor 17 miljard euro verkocht, is die zwaardere herstructurering nodig wegens de impact van de coronacrisis en om de marktontwikkelingen op lange termijn het hoofd te bieden.

De coronapandemie is een enorme stresstest voor ons

Martina Merz
CEO ThyssenKrupp

'De coronapandemie is een enorme stresstest voor ons', zegt CEO Martina Merz. ThyssenKrupp heeft al geruime tijd af te rekenen met een slabakkende vraag vanuit verschillende sectoren, vooral van de auto-industrie.

De verkoop daalde het voorbije boekjaar (eindigend op 30 september) met 15 procent tot 28,9 miljard euro. De groep leed een operationeel verlies van 1,6 miljard euro. Netto was er 9,6 miljard euro winst, louter dankzij de meerwaarde van 15 miljard op de liftenafdeling.

'We hebben al belangrijke mijlpalen bereikt in onze transformatie', zegt Merz over de lopende herstructurering, 'maar de volgende stappen kunnen pijnlijker worden dan de vorige. Maar we moeten ze zetten.'

Advertentie
Gesponsorde inhoud