Advertentie

Bekaert breidt uit in Australië

Matthew Taylor, CEO van Bekaert ©Thierry du Bois

De staaltechnologiegroep Bekaert schakelt een versnelling hoger in zijn groeiplan. Het Zwevegemse bedrijf neemt de staalkabels van de Australische mijnbouwgroep Arrium over.

Met de overname van de kabelactiviteiten van Arrium verwerft Bekaert de positie van marktleider in de markt voor staalkabels voor mijnbouw, klinkt het. ‘Met 90 jaar ervaring en 100 werknemers is Arrium een voorkeurleverancier van hoogperformante kabels.’ Bekaert neemt de activa en het personeel over van de vestiging van Arrium in Newcastle, Australië. De transactie heeft een ondernemingswaarde van ruwweg 60 miljoen euro.

De overname, die zal afgerond worden in het eerste kwartaal van 2015, zal meteen 40 miljoen euro toevoegen aan de geconsolideerde omzet van Bekaert. De Australische activiteiten worden ondergebracht in een nieuwe joint venture, ‘Bekaert Rope Group’, die net werd opgericht met de Chileense partner Matco Cables. Bekaert heeft met 65 procent het overgewicht in die dochter, die staalkabelvestigingen heeft in Canada, Chili, Peru, Brazilië en de VS.

De Australische deal is de eerste overname voor de nieuwe Bekaert-CEO, Matthew Taylor. De Brit volgde vorig jaar Bert De Graeve op, die doorschoof naar de post van voorzitter.

Vorig jaar begaf Bekaert zich al op overnamepad toen het de staalkoordactiviteiten van het Italiaanse Pirelli overnam. De overname van Arrium is echter in een heel ander domein: staalkabels voor de mijnbouw en de olie- en gassector.  Bekaert wil in dat segment gestaag groeien met overnames en organische groei.


Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud