Bekaert verrast aangenaam met sterke groei

©rv

Bekaert realiseerde over het voorbije kwartaal een omzetgroei van 5 procent en doet daarmee een stuk beter dan verwacht. Over de rest van het jaar laat de producent van staalkoord zich voorzichtig uit.

Nog eens goed nieuws uit Zwevegem. De geconsolideerde omzet ging in de periode juli-september 5 procent hoger tot 814 miljoen euro. Dat is ruim boven de marktconsensus van 794 miljoen. De gecombineeerde omzet steeg met 3 procent tot 1.029 miljoen en ook die ligt ietsjes boven de gemiddelde verwachting van de analisten (1.023 miljoen). 'Stevige volumes en een gunstige productmix zorgden voor een groei jaar op jaar van meer dan 5 procent', aldus de groep in een mededeling.

Alle markten gingen erop vooruit, maar de sterkste groei kwam - mede dankzij overnames in Costa Rica en Brazilië - van Latijns-Amerika (+13%) dat sinds begin dit jaar de Noord-Amerikaanse markt (+8%) is voorbijgestoken. De omzettoename in Azië (+3%) en Europa en het Midden-Oosten (+2%) was meer bescheiden.

De nettoschuldenlast op 30 september bedroeg 717 miljoen euro, iets minder dan een jaar eerder,maar wel fors hoger dan de 574 miljoen einde 2013, 'een gevolg van de toename van het werkkapitaal en de inkoop van eigen aandelen'.

Op korte termijn toont de materialentechnologiegroep zich voorzichtig. In China stelt Bekaert een 'verzwakkende industriële vraag en aanhoudende prijserosie in de bandenmarkt' vast. 'We verwachten ook een bescheiden vertraging in de Europese bandenmarkten en een impact van de traditionele seizoenseffecten op het einde van het jaar, zeker in Europa en Noord-Amerika.' De gunstige ommekeer in Latijns-Amerika zou blijven duren, denkt Bekaert.

KBC Securities behoudt zijn advies 'bijkopen' met een koersdoel van 30 euro. Bank Degroof wijzigt ook niets: 'houden' met een koersdoel van 29 euro. Na een kwartier handel staat het aandeel 2,5 procent hoger op 25,5 euro.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud