Advertentie

ABB ontdekt louche transfers bij verkoop Lummus Global

(bloomberg) - Het Zwitserse engineeringconcern ABB heeft verdachte betalingen ontdekt in het kader van de verkoop van zijn Amerikaanse dochter Lummus Global. De Zwitserse groep heeft haar bevindingen meegedeeld aan het Amerikaanse ministerie van Justitie en de beurstoezichthouder SEC.

ABB verkoopt zijn dochterbedrijf Lummus Global voor 950 miljoen dollar (696 miljoen euro) aan Chicago Bridge & Iron Company, een Nederlandse onderneming die noteert op de beurs van New York. In het kader van de verkoop ontdekte de Zwitserse groep verdachte betalingen bij dochters van Lummus Global in verschillende landen.

ABB zegt volledig aan het onderzoek mee te werken en sluit boetes voor Lummus Global niet uit. De Zwitserse groep blijft aansprakelijk als er boetes komen. De naam Lummus Global is in de Verenigde Staten verbonden aan een zaak van asbestvergiftiging met vraag om schadeloosstelling.

Lang gepland

De verkoop van Lummus Global is al lang gepland en slaat op alle activiteiten en de 2.400 personeelsleden van het Amerikaanse dochterbedrijf. Dat is gespecialiseerd in het ontwerpen van installaties voor de petroleum-, de gas- en de chemische industrie.

Lummus Global realiseerde vorig jaar een omzet van 988 miljoen dollar. De desinvestering is volgens Fred Kindle, de topman van ABB, de laatste mijlpaal in een strategische heroriëntering. Het Zwitserse engineeringconcern legt zijn focus opnieuw op zijn kernactiviteiten: energie- en automatiserings- techniek.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud
Tijd Connect
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Partnercontent
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.