opinie

Laat nu dat haantjesgedrag achterwege

Beste vakbonden, word een beetje ondernemer en schep zelf de toekomst voor uw leden, net zoals wij ondernemers dat doen voor onszelf en onze medewerkers. Beste werkgevers, een mogelijke toenadering ligt in een mijnenveld van gevoeligheden. U biedt uw werkwilligen best geen ontbijt en champagne aan. Kortom, laat het haantjesgedrag achterwege en wees constructief.

Door Daniëlle Vanwesenbeeck, CEO van MasterMail

Zondagavond 14 december. Ik kom met de trein uit Parijs aan in Brussel-Zuid. Eén uur en 20 minuten duurt de rit. Ik moet overstappen om in Leuven te geraken. Vertraging.

Er was aangekondigd dat de staking zou beginnen om 22 uur, het is 19 uur.

‘Dames en Heren, wij hebben nog niemand gevonden die de trein wil besturen.’ Na enkele momenten stilstand blijkt iemand gevonden te zijn.

De rit Brussel-Leuven duurt ongeveer één uur en 10 minuten. De trein zit vol met studenten, moeders met kleine kinderen, alleenstaanden, gepensioneerden. Mensen die gewoon tijdig thuis willen zijn, mensen van wie een groot deel niet betrokken is in deze sociale oorlog.

©rv

Wat bereik je daar nu mee, denk ik. Intussen zijn mijn schoonouders, beiden zeventigers, al 100 kilometer onderweg met de auto zodat ze bij mij kunnen overnachten en ’s anderendaags op mijn kinderen passen, want ook de school staakt.

Tot zover het resultaat van de vakbondsacties: ze wekken ergernis op en leiden tot absurde situaties.

Maandagnamiddag 8 december. Ik krijg een mail binnen van een van de werkgeversorganisaties met de vraag of ik op de nationale stakingsdag in het bijzijn van de pers wil uitleggen hoe wij binnen onze kmo conflicten oplossen. ‘Zodat we kunnen tonen hoe wij, werkgevers, in dialoog gaan met onze medewerkers en bereid zijn om te overleggen, en dat er alternatieven bestaan voor het staken.’

Een stap dichter zijn we niet geraakt. Het lijkt soms alsof ik naar een draaiende paardenmolen kijk zonder joelende kinderen. Het leidt tot niets.
Daniëlle Vanwesenbeeck

Ik begrijp de insteek wel, maar ik vind het een vreemde vraag. Wij hébben immers weinig of geen conflicten binnen onze kmo-organisatie. Niet omdat we zo uitzonderlijk zijn, ik weet gewoon dat het merendeel van de kmo’s streeft naar een aangename, harmonieuze werksfeer. En weet u waarom? Wij, werkgevers, hebben er alle belang bij dat onze medewerkers zich goed voelen. Ze zijn het kapitaal van de onderneming, en met je belangrijkste goed heb je beter geen conflict.

Dinsdag 16 december. De zoveelste staking is achter de rug, het zoveelste goedbedoeld initiatief van de werkgeversorganisaties is voorbij. Een stap dichter zijn we niet geraakt. Het lijkt soms alsof ik naar een draaiende paardenmolen kijk, zonder joelende kinderen. Het leidt tot niets.

Ik richt me tot u, beste vakbond. Eerst en vooral: de verkiezingsuitslag doet niet langer ter zake. Er is democratisch verkozen. De partijprogramma’s, welbekend voor de kiezer, zijn samengesmolten tot het regeerakkoord. Of u nu akkoord gaat of niet: get over it. De tijd is gekomen om de ruggen te draaien.

Vakbondsman

Het is aan u om in dit nieuwe kader te zoeken naar opportuniteiten en om toekomst te realiseren. U leest het goed, beste vakbondsman, ik zal u het onmogelijke vragen: word een beetje ondernemer en creëer zelf de toekomst voor uw leden, net zoals wij ondernemers dat doen voor onszelf en onze medewerkers. Niet door het land plat te leggen, niet door de uitkomst van een democratisch proces te hekelen, maar door relevant te worden voor uw leden: geef ze een toekomst.

Een enkeling deed het u voor, die toekomst realiseren: vakbondsman Hasan Düzgün (ACLVB) ging tijdens de nationale stakingsdag bij verschillende bedrijven op zoek naar vacatures voor getroffen Ford-werknemers
Daniëlle Vanwesenbeeck

Een enkeling deed het u voor, die toekomst realiseren: vakbondsman Hasan Düzgün (ACLVB) ging tijdens de nationale stakingsdag bij verschillende bedrijven op zoek naar vacatures voor getroffen Ford-werknemers. Door zijn initiatief geeft hij perspectief, creëert hij relevantie en realiseert hij een toekomst voor de getroffen werknemers en hun kinderen. Hij bouwt zelfs mee aan de toekomst voor bedrijven die geremd zijn in hun groei omdat ze de juiste mensen niet vinden. Vraag en aanbod samenbrengen en zelf een toekomst realiseren. Hier worden ruggen gedraaid, hier wordt toekomst gemaakt. Voor uw leden en hun kinderen.

Of wat dacht u van de werkloze Steven Decoster uit Werchter, die op de nationale stakingsdag gratis wilde komen werken om zijn talenten te tonen en die door zijn stunt intussen werd uitgenodigd voor verscheidene sollicitatiegesprekken? Hij creëerde zijn toekomst zelf door te ondernemen, de handen uit de mouwen te steken en zijn toekomst vast te pakken, niet door aan een piket te gaan staan.

Werkgever

Tot slot richt ik me tot u, beste werkgeversorganisaties: ik begrijp de goede bedoelingen en ik apprecieer als kmo’er uw steun. Maar in de gegeven condities, waarbij een mogelijke toenadering in een mijnenveld van gevoeligheden ligt, wil ik u vragen uw leden niet aan te zetten tot het uitdelen van rijkelijke ontbijten en flessen champagne omdat er gewerkt wordt.

Het zou de ongevraagde extra olie op het vuur kunnen zijn voor die enkele vakbondsman die vraagt of er nog werk is voor zijn getroffen Ford-leden.

Lees verder

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud