opinie

Stel een mooi gebaar, Marc

In Brussel gisteren geen spandoeken die een meerwaardebelasting op aandelen eisten. Met wat Marc Coucke put uit de verkoop van Omega Pharma kan hij de energiefactuur van 1,7 miljard euro betalen die ons boven het hoofd hangt. Zou dat geen mooi gebaar zijn van de nieuwe keizer van Oostende.

Door Bruno Segers, ex-CEO van RealDolmen en IrisPact

Minister Annemie Turtelboom (Energie) zoekt 1,7 miljard euro om de put van de groenestroomcertificaten op te vullen. Anders dreigen de energieleveranciers de kosten door te factureren aan alle consumenten. Daarnaast zijn al die consumenten stevige gebruikers van de producten van Marc Couckes Omega Pharma, dat voor 3,6 miljard euro verkocht wordt.

Bruno Segers ©real dolmen

Gisteren echter geen enkele spandoek in Brussel gezien om een meerwaardebelasting op aandelen te eisen op de verkoop van Omega Pharma. Tja, de grote vermogens van België zitten niet in Brussel, maar in Knokke of in het buitenland. Hopelijk komen de spandoeken dit weekend op de voetbaltribunes van Oostende of Rijsel. Met of zonder de steun van Test Aankoop en Unizo, die de belangen van de consument en van de zelfstandigen verdedigen.

De nieuwe keizer van Oostende kan probleemloos de energiefactuur van 1,7 miljard euro betalen die de oude keizer van Oostende (Johan Vande Lanotte) heeft achtergelaten

Bruno Segers

De nieuwe keizer van Oostende kan probleemloos de energiefactuur van 1,7 miljard euro betalen die de oude keizer van Oostende (Johan Vande Lanotte) heeft achtergelaten. Als dank zullen alle Belgen elk jaar terug hun vakantie doorbrengen in Oostende. De stad wordt dan eindelijk weer de Koningin der Badsteden.

Maar vooral dank en felicitaties aan Marc Coucke voor deze mooie geste. Hij krijgt zijn standbeeld op de wandeldijk, wordt burgemeester voor het leven, voorzitter voor het leven van het Casino en van Elicio, de nieuwe naam van Electrawinds. De Tour heeft alvast een vaste startplaats en de Champions League Final een vast stadion voor de komende jaren. Ooit betekende OTC ‘over the counter’ (geneesmiddelen zonder voorschrift), nu wordt het ‘Ostend The Center’. Allemaal dankzij Marc en zijn Amerikaanse papa. Je moet het maar doen!

Gesponsorde inhoud