Advertentie

Iedereen is meer dan een cent waard

©rv

Marc Descheemaecker reageert in een open brief op de uitlatingen van sp.a-voorzitter Bruno Tobback aan zijn adres.

Geachte heer Tobback,

U stelde in een interview in De Tijd (30 april) dat ik geen cent waard ben. U stelde ook dat Johnny Thys geen ondernemer is. Het zegt meer over u en over uw inschatting van mensen, dan over ons.

U stelde eerder ook al in ‘Terzake’ dat u mijn boek ‘Dwarsligger’ niet zou lezen, maar toch denkt u te weten wat erin staat en veroordeelt u het boek in het interview. Mensen die boeken veroordelen zonder ze te lezen zijn lui of gevaarlijk.

Het zegt meer over u en uw intellectuele eerlijkheid, dan u zou willen.

U reduceert politiek tot wat puntige oneliners, liefst brutaal en beledigend, en u bent dan verwonderd dat mensen ontgoocheld zijn in de politiek, of, gelukkig, in uw partij.

Het zegt meer over u en over hoe u uw verantwoordelijkheid neemt, dan uw partij zou willen.

Ik begrijp volkomen dat u verveeld bent met de misstanden die ik aanklaag in mijn boek, omdat het vaak partijgenoten van u zijn die ik in dit verband opvoer.

Het zegt echter veel over u dat u schiet op de boodschapper, en niet reageert op de inhoud en de misstanden die ik aanklaag.

Ik neem als 58-jarige voor de eerste maal deel aan een wetgevende verkiezing. Ik ontdek bij de N-VA honderden en duizenden mensen die bezorgd zijn om de welvaart van morgen.

Het zegt veel over u dat u hun bezorgdheid met beledigingen en oneliners wegveegt, en dat u niet nadenkt over de problemen waarmee de socialistische partijen onze samenleving hebben opgezadeld en blijven opzadelen.

Ik ben geen beroepspoliticus en al zeker geen lid van een politieke dynastie zoals u en sommige van uw collega’s. Maar ik nodig u toch uit om diepgaand na te denken over de uitdagingen van onze samenleving, zonder onmiddellijk in beledigende oneliners te vervallen. U neemt daarvoor vaak de tijd op het dek van uw zeiljacht in Nieuwpoort. Ik woon in een buurgemeente. Dat geeft ons misschien de gelegenheid om daarover van gedachten te wisselen. Mocht u tenminste aanvaarden dat iedereen meer waard is dan een cent. Ook ik.

Marc Descheemaecker is bestuurder en lijstduwer van de N-VA-lijst voor de Europese verkiezingen.

Advertentie
Gesponsorde inhoud