De grote jobuittocht komt eraan

Professor management aan de University of New South Wales in Sydney

Het herstel is nog voorzichtig en fragiel. Maar geef het nog enkele maanden en op kousenvoeten gaan we opnieuw naar een normalere werkomgeving. Voor veel mensen zal dat echter het signaal zijn om uit te kijken naar een nieuwe job. De bedrijven die zelf op jacht gaan, houden het best hun achterdeur goed gesloten.

Er valt wat te zeggen voor de grote jobuittocht. Meer dan een jaar hebben mensen onder een glazen stolp gewerkt. Daarmee zeg ik niet dat niet hard gewerkt is of dat mensen niet productief waren. Maar thuiswerk zonder persoonlijk contact met collega’s was voor weinigen een aanlokkelijke situatie om een nieuwe job te zoeken. Hoe verfrissend is een nieuwe job als het uitzicht hetzelfde Zoom-scherm is vanuit hetzelfde thuiskantoor?

Traditioneel rapporteren veel mensen dat ze nadenken over een nieuwe job, maar daarom springen ze nog niet. Want tussen droom en daad staat natuurlijk Willem Elsschot.

Ook mensen voor wie thuiswerk nooit een optie was, hielden zich angstvallig gedeisd. Een pandemie en een economische recessie zijn niet het moment om risico’s te nemen op de arbeidsmarkt. De grote jobuittocht is dan ook makkelijk voorspeld op basis van vroegere patronen. Traditioneel zien we in een recessie minder jobmobiliteit. Onzekerheid en minder jobs in de aanbieding maken dat mensen liever kiezen voor de veiligheid en stabiliteit van hun bestaande job.

Maar onder die glazen stolp broeit het daarom niet minder hard. Sommigen droomden al voor de pandemie van een ander leven. Die dromen zaten 18 maanden in de koelkast, maar zullen snel opnieuw beginnen te spoken in de hoofden. Voor anderen is de pandemie een wake-upcall. Misschien waren ze ingedommeld op loopbaanvlak, maar de plotse confrontatie met een nieuwe manier van werken, een gezondheidscrisis en misschien wel een hernieuwde appreciatie van de werk-privébalans kan veel mensen inspireren tot nieuwe loopbaanplannen

Nu, enige terughoudendheid is aanbevolen. Traditioneel rapporteren veel mensen dat ze nadenken over een nieuwe job, maar daarom springen ze nog niet. Vragenlijsten die peilen naar vertrekintenties zijn vaak wat bedrieglijk. Want tussen droom en daad staat natuurlijk Willem Elsschot. De Belg is geen loopbaanavonturier, maar kijkt graag verlangend naar het groen ogende gras van tussen de blinkende stangen van de eigen gouden kooi.

De Belg is geen loopbaanavonturier, maar kijkt graag verlangend naar het groen ogende gras van tussen de blinkende stangen van de eigen gouden kooi.

De sterren staan de komende maanden wel gunstig om een nieuwe job te zoeken. Werkgevers tonen zich optimistisch over het herstel en plannen een aanwervingsgolf. Dat voorspelt een nijpende krapte op de arbeidsmarkt en moeilijkheden om al die vacatures in te vullen. Er dreigt ook een wereldwijde stijging van de inflatie, wat een bijkomende stimulans zal zijn voor mensen die hun huidige levensstandaard willen behouden of verbeteren door een job te zoeken die net iets meer betaalt. In Australië lopen de economie en de arbeidsmarkt als een tierelier en smeken bedrijven om meer arbeidskrachten, met stijgende lonen (en prijzen) tot gevolg.

De bedrijven die op oorlogspad gaan om talent te vinden kunnen dus het best ogen op het achterhoofd hebben. Terwijl je de arbeidsmarkt afschuimt op zoek naar dat gegeerde talent proberen de eigen medewerkers wellicht nieuwsgierig hoe ver de achterdeur openstaat. Voor een vooruitziend bedrijf is het handig als de personeelsplanning opgefrist wordt en een langetermijnstrategie voor retentie en opleiding uitgewerkt.

Want daar knelt het schoentje. De jobs waarvoor men nu rekruteert zijn niet meer dezelfde jobs als twee jaar geleden. De wereld is veranderd. Maar simpelweg de boer opgaan op zoek naar pakweg nieuw digitaal talent zal weinig opleveren. Iedereen zoekt dezelfde profielen. Mijn advies: hanteer een heel brede definitie van talent. En dan: opleiden, opleiden, opleiden.

Frederik Anseel

Professor management aan de University of New South Wales in Sydney

Lees verder

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud