Het Kraaienest | Dure oudere werknemers

Hoofdeconoom Econopolis en auteur van 'Superstaat'

Deze week kondigde ING aan dat het 1.500 werknemers ouder dan 55 wil betalen om thuis te zitten.

Ook andere financiële instellingen zoals KBC en Ethias hebben vertrekregelingen voor hun ‘oudere’ werknemers. En bij zowat elke herstructurering in de voorbije twaalf maanden (Caterpillar, AXA, Makro) werd teruggegrepen naar allerlei vervroegde uittredingsmogelijkheden. Ondanks alle retoriek over de noodzaak van langer werken, blijven bedrijven hun oudere werknemers vlot naar de uitgang begeleiden. Mogelijkheden om vroeger te stoppen zijn immers niet enkel populair bij vakbonden. Ook bij de werkgevers blijken die uitermate populair. Voor hen is het een makkelijke manier om van dure oudere werknemers af te raken.

Dat heeft veel te maken met onze loonstructuur in functie van de leeftijd. In België wordt vooral voor bedienden het loon gekoppeld aan de anciënniteit. Met de leeftijd blijft het loon gestaag toenemen. Anderzijds neemt vanaf een bepaalde leeftijd de arbeidsproductiviteit af, of neemt die op z’n minst niet echt meer toe. Vanaf welke leeftijd dat gebeurt, hangt sterk af van het type werk. In elk geval ontstaat zo een verschil tussen wat een werknemer kost (het loon) en wat hij opbrengt (de arbeidsproductiviteit). Voor werkgevers wordt het dan interessant om afscheid te nemen van die dure oudere werknemers. Die loonstructuur is trouwens ook een belangrijke reden waarom oudere werkzoekenden in België moeilijk weer aan de slag raken. Ze zijn eenvoudigweg te duur voor de werkgevers.

De loonvorming kan beter worden afgestemd op de productiviteitsontwikkeling. Tegenover de huidige situatie impliceert dat vooral voor bedienden allicht een hoger loon in de vroege stadia van de carrière en een lager loon aan het einde. In de Europese landen die er het best in slagen ouderen aan de slag te houden, is dat trouwens al het geval. Als we ook in België echt werk willen maken van langer werken, dan is een bijsturing van de loonvorming onvermijdelijk. Zo niet worden ouderen gewoon uit de markt geprijsd en komt er van langer werken nooit iets in huis.

In dat kader gaf minister van Werk Kris Peeters (CD&V) vorige week aan dat hij de koppeling tussen loon en anciënniteit wil herbekijken. Tegen het najaar wil hij voorstellen van de sociale partners. Benieuwd wat dat zal opleveren, maar de verwachtingen zijn vrij laag. Als iets onnozels als de ecocheques nog niet geregeld raakt, lijkt de kans dat een moeilijk dossier als dit echt aangepakt wordt verontrustend klein.

Lees verder

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud