Innovatie-ondernemer en partner nexxworks

Op alle sociale media kon je vorige week een jolig verhaaltje uit Silicon Valley lezen: het ging over een verstrooide mevrouw die per ongeluk een doos met ouwe elektronica als oud vuil bij een kringloopwinkel had afgeleverd. Pas nadat de dame verdwenen was, bleek dat het ging om een originele Apple I, een historische mijlpaal in de computergeschiedenis, die vandaag een slordige 200.000 dollar waard is. Oud Vuil. Leuk humaninterestverhaal.

 

Peter Hinssen is partner in Arinso Group en voorzitter van Nexxworks

©Tom Verbruggen

De minder leuke realiteit is dat we als maatschappij steeds meer in een situatie belanden waarin mensen als oud vuil op straat dreigen te komen. Ik wil niet dramatisch doen, maar wel realistisch. Erik Brynjolfsson en Andrew McAfee van het Massachusetts Institute of Technology hebben er het boek ‘The Second Machine Age’ over geschreven. De combinatie van big data, diepe artificiële intelligentie en robotisering veroorzaakt een aardverschuiving in de tewerkstelling. We moeten daar niet truttig over doen, het zal gewoon gebeuren. De vraag is niet ‘of’, maar ‘wanneer’.

Het domste dat we kunnen doen, is onze kop in het zand steken. Gartner, een wereldwijde consultant, zei deze week te verwachten dat tegen 2020 slechts 49 procent van de huidige jobs NIET aangetast wordt. In Nederland heeft ING een studie laten uitvoeren die de disruptie in het bedrijfsleven in kaart brengt. De studie is niet mals. Volgens het rapport wordt ‘30 procent van de Nederlandse ondernemers’ de komende tien jaar direct beïnvloed. ‘Werknemers én ondernemers moeten zich voorbereiden op de ‘midlife career change’, een drastische wending in hun loopbaan’, om nog relevant te blijven in de nieuwe economie.

Vorige week kondigde voertuigbouwer Daimler aan goedkeuring te hebben gekregen voor de finale testen van zijn chauffeurloze vrachtwagen in de staat Nevada. De lijst van beroepen die bedreigd worden is schier eindeloos: we krijgen driverless taxis, driverless trucks, robots in de gezondheidszorg, robots in de bewaking. De lijst gaat door en door.

20ste-eeuwse modellen

We mogen de evolutie niet negeren. Maar net dat doen we WEL. Alle modellen die onze overheid hanteert, om te kijken naar bijvoorbeeld de pensioenen, de sociale zekerheid en de kosten van het onderwijs, zijn nog altijd gebaseerd op de 20ste-eeuwse tewerkstellingsmodellen. Maar die zijn achterhaald. De Nederlandse studie van ING toont dat er tegen 2025 bij onze noorderburen 2 miljoen jobs kunnen verdwijnen. Niet veranderen, gewoon opgelost ‘in thin air’, verdampt. Dat is beangstigend. In België hebben we nog niet eens de moeite gedaan om de effecten correct in beeld te brengen.

Een paar weken geleden was ik te gast bij een grote bank in ons land. Achteraf een leuke babbel gehad met de hr-afdeling van die bank. ‘Hebt u er al eens over nagedacht wat dit doet met uw mensen?’, was mijn vraag. Want technologie, intelligente algoritmes en data kunnen heel veel taken van mensen overnemen, zeker in een bank waar veel werknemers nog veel klassiek werk doen. ‘Inderdaad’, was het korte antwoord. ‘We zouden met technologie makkelijk hetzelfde werk kunnen doen, maar dan met 3.000 werknemers minder’. Amai. ‘Maar we weten niet wat we met die mensen moeten doen, of hoe we ze kunnen laten gaan’. Jawadde.

Als we allemaal onze kop in het zand steken, kan dat nefast zijn. Deze week had ik een lang gesprek met het hoofd van de publieke omroep in Portugal. Werkloosheid is er een ramp, de jeugdwerkloosheid een totale catastrofe. Het resultaat is dat jonge en dynamische mensen en masse Portugal verlaten en de situatie in hun land zo alleen maar erger maken. Het is duidelijk dat een grote shift van werkgelegenheid een zware hypotheek op een land of regio kan leggen.

Ik hoop echt dat politici koude rillingen krijgen van deze cijfers. Maar ik hoop vooral dat ze met die angst iets doen.

Ik hoop echt dat politici dit stuk lezen. Ik hoop dat ze koude rillingen krijgen bij het zien van de cijfers. Maar ik hoop vooral dat ze met die angst iets doen en niet gewoon deze krant dichtklappen om zich verder te concentreren op de dagelijkse gang van zaken. Het heeft geen nut meer vast te houden aan nostalgische en naïeve modellen van werkgelegenheid. We kunnen er alleen samen uit geraken als we correct in kaart brengen wat de consequenties zijn. We kunnen enkel een drama vermijden als we daar beslissingen uit kunnen puren over hoe wij onze volgende generaties kunnen opleiden om relevant te blijven, en hoe wij als land en regio realistisch kunnen berekenen hoeveel middelen we hebben om in de toekomst de maatschappij te ondersteunen. Want blijven extrapoleren op basis van achterhaalde 20ste-eeuwse modellen en concepten is de beste manier om bij het oud vuil te belanden.

Lees verder

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud