Belgacom slorpt leeuwendeel van Skynet op

(tijd) - Belgacom slorpt de activiteiten voor internettoegang van zijn internetdochter Belgacom Skynet vanaf 1 januari 2003 op. Daardoor verhuizen zo'n 220 werknemers van Skynet naar de moedermaatschappij. De productie van internetinhoud (ongeveer 70 mensen) blijft bij Skynet. Het is de bedoeling die activiteit te versterken.

De samenvoeging van de activiteiten voor internettoegang van Belgacom en dochter Skynet is een onderdeel van SURF. Dat is het jongste veranderingsproject bij Belgacom. SURF heeft als doel onder meer de klantentrouw te stimuleren door een eenvoudige en frisse aanpak.

De grenzen tussen Belgacom en Skynet zijn niet altijd even duidelijk. Beide verkopen internettoegang. De klant weet ook niet altijd waar hij kan worden geholpen. Zo gebeurt het wel eens dat iemand die problemen heeft met zijn door Skynet geleverde ADSL-verbinding naar Belgacom, dat de vaste lijn voor de verbinding levert, gestuurd wordt of omgekeerd. Om klaarheid te scheppen worden de internettoegangsdivisies nu samengesmolten. Dat moet ook synergievoordelen opleveren.

Belgacom kan de internetexpertise van Skynet ook goed gebruiken nu het bedrijf meer en meer interne en externe processen over internet wil laten verlopen. 'We willen de hele Belgacom-organisatie een injectie geven van internetcultuur', zegt woordvoerder Piet van Speybroeck. Belgacom ontkent dat het de bedoeling is de resterende Skynet-ploeg, die bijvoorbeeld de portaalsite van nieuws voorziet, af te bouwen of te verkopen. 'Integendeel. Inhoud is een strategische activiteit. We zijn bezig met een ernstige reflectie met de bedoeling die activiteit te versterken.'

Alle personeelsleden van de betrokken divisie worden overgenomen door Belgacom, maar het bedrijf garandeert niet dat ze allemaal hetzelfde werk blijven doen. 'We verwachten een positieve impact van de operatie op onze kostenstructuur, maar dat is niet de hoofdbedoeling', zegt Fabrice Massin, de woordvoerder van Skynet.

Belgacom Skynet ontstond uit de overname en fusie van het kleine Brusselse internetbedrijf Skynet en Interpac (internet voor bedrijven). Het is de grootste internetaanbieder van het land, zowel voor particulieren als voor bedrijven. Skynet, dat in de eerste jaarhelft voor het eerst nettowinst boekte, kende zijn hoogtepunt na de overname van het Franse beursgenoteerde Infosources. Intussen is de Franse verlieslatende poot verkocht en verdwijnt het aandeel van de beurs. Volgens Massin behoudt Belgacom de merknaam Skynet.

BB

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud