Betaalzender Canal+ kiest voor voetbal als zwaartepunt

BRUSSEL (tijd) - Ook in het komende seizoen blijft rechtstreeks topvoetbal een van de speerpunten van de betaalzender Canal+. De kijker krijgt 50 toppers uit de Belgische voetbalcompetitie voorgeschoteld, naast 190 topwedstrijden uit de beste competities van Europa. Goed dus voor gemiddeld vier tot vijf voetbaltoppers per weekend.

'Hoewel we straks een nieuwe eigenaar krijgen, blijft het voetbal een van de sterkste punten van Canal +', zegt hoofdredacteur sport Wim Heidbüchel. 'We weten dat de berichten over de verkoop hier en daar tot wat onrust hebben geleid. Maar aan onze inhoud wordt niet gesleuteld. We hebben gekozen voor een behoudende aanpak, letterlijk dan. Geen grote vernieuwingen of nieuwe programma's, wel hebben we hier en daar wat bijgeschaafd.'

Dat betekent dat de abonnees van Canal+ vanaf dit weekend opnieuw ieder weekend rechtstreeks voetbal uit de Belgische competitie krijgen te zien. 'België blijft de hoofdmoot met 50 wedstrijden, met commentaar van eminence grise Gui Polspoel. We hebben opnieuw ex-voetballers als Hein van Haezebrouck, Wim de Coninck en Gunther Jacob als cocommentatoren, en bondscoach Aimé Antheunis komt langs bij de absolute toppers.'

Omdat Canal+ sinds vorige jaar af is van de verplichting minstens een keer per seizoen bij iedere club langs te gaan, kan het ieder weekend kiezen voor de topper van die speeldag. Wel moet de zender de keuze een maand voordien bekendmaken.

Canal+ brengt ook 70 tot 75 toppers uit de Engelse Premier League en de bekercompetitie, en telkens 30 tot 35 matchen uit de Duitse Bundesliga, de Spaanse Primera Division en de Italiaanse Serie A. Uit Nederland toont de zender sowieso de wedstrijden tussen Ajax, PSV en Feyenoord en mogelijk nog enkele toppers aan het eind van het seizoen. Ook de magazines BVO met het overzicht van het buitenlands voetbal en Kick & Rush, met aandacht voor de Premier League, blijven behouden.

Commentator Gui Polspoel benadrukte dat het voor de zender vooral belangrijk is dat Interkabel, de koepel van de zuivere intercommunale kabelmaatschappijen, meewerkt aan de overname van de Vlaamse tak van de zender. Daardoor vergroot de kans dat Canal Digitaal, het digitale boeket van de betaalzender, binnenkort overal in Vlaanderen is te zien. Nu geven enkel de intercommunales die samenwerken met Telenet het digitale signaal door. Wel weet Polspoel dat het verhaal nog lang niet is afgerond, omdat Telenet zelf geen tv-productie wil doen. De groep onderhandelt hiervoor met de Vlaamse Mediamaatschappij en het Nederlandse CineNova, terwijl ook VT4 zich kandidaat heeft gesteld.

Canal+ lanceert ook een nieuwe promotie- en mediacampagne naar aanleiding van het voetbalseizoen. Het is al de vierde actie die de zender dit jaar lanceert. Canal+ kan niet bekendmaken of de eerste drie campagnes veel nieuwe abonnees hebben opgeleverd. De zender heeft 145.000 abonnees in Vlaanderen, van wie 55.000 kozen voor Canal Digitaal.

DV

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud