Advertentie

Christian Vermeulen nieuwe topman Export Vlaanderen

(tijd) - Christian Vermeulen wordt de nieuwe nummer één van Export Vlaanderen, in opvolging van Marc van Craen. Christian Vermeulen is topman bij Agfa-Gevaert, waar hij al sinds 1983 werkt. Hij krijgt de taak Export Vlaanderen en de Dienst Investeren in Vlaanderen te integreren in het overkoepelende agentschap 'Flanders Investment and Trade' (FIT).

De benoeming van Christian Vermeulen moet vrijdag op de ministerraad van de Vlaamse regering nog formeel worden goedgekeurd, maar de zaak is politiek al beklonken. De Vlaamse minister van Economie, Jaak Gabriëls (VLD), ziet in Christian Vermeulen de ideale man om Export Vlaanderen en ook de Dienst Investeren in Vlaanderen een nieuw elan te geven.

Eerder dit jaar riep de federale minister van Buitenlandse Zaken, Louis Michel, toenmalig algemeen directeur van Export Vlaanderen, de diplomaat Marc van Craen, terug. En Gabriëls gaf op zijn beurt de topman van de Dienst Investeren in Vlaanderen (DIV), Jean-Pierre Vandeloo, de bons. Het ging om twee topfiguren met CD&V-rugnummer.

Meteen lanceerde Gabriëls zijn plannen om Export Vlaanderen en de Dienst Investeren in Vlaanderen samen te brengen in een nieuw agentschap: Flanders Investment and Trade (FIT). Met de komst van Christian Vermeulen kan daar nu werk van worden gemaakt. Of ook wordt ingegaan op de vraag van het Vlaams Economisch Verbond (VEV) om de missie van Export Vlaanderen bij te sturen, is nog onduidelijk. Volgens het VEV is er geen vraag naar exportbegeleiding, maar moet Export Vlaanderen vooral marktinformatie geven.

Vermeulen is niet aan zijn proefstuk toe. Hij is sinds 1999 directielid bij Agfa-Gevaert in Mortsel. Hij werkt er al sinds 1983. In de jaren tachtig was hij er de verantwoordelijke voor de verkoop en marketing in Azië en Latijns-Amerika. In de jaren negentig werd hij managementdirecteur in Denemarken en in Antwerpen, om in 1999 lid te worden van het directiecomité. Vermeulen begon zijn loopbaan eind de jaren zeventig bij Bell Telephone en Gelicom.

WVDV

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud