Merknaam BBL verdwijnt volgend jaar

(tijd) - BBL verliest volgend jaar zijn merknaam ten voordele van ING. 'We moeten eerst werken aan de naambekendheid van ING in België. Pas wanneer ING bijna even bekend is als BBL, laten we de merknaam BBL vallen. Dat gebeurt zeker volgend jaar, maar of het maart of september wordt, weten we nog niet.' Dat meldt Louise van Heel, woordvoerster van BBL. Het is de eerste keer dat BBL een tijdspanne plakt op de naamsverandering.

ING begon vorig jaar aan zijn opmars in België. De Nederlandse bankverzekeraar voegde zijn Belgische verzekeringsdochters samen onder de naam ING Insurance.

De groep startte tevens een opmerkelijke 'oranje' reclamecampagne en verklaarde dat de ultieme doelstelling hiervan was de bankactiviteiten van dochter BBL door het leven te laten gaan onder de merknaam ING.

De eerste grootschalige marketingactie van ING begon in april en gebruikte naast de traditionele affiches en tv-spots, ook reuzegrootte afbeeldingen op de gevels van de BBL en ING Insurance-gebouwen. Ook kwamen op de ramen van de BBL-bankkantoren stickers met de ING-leeuw. 'We lanceren eind september een nieuwe campagne, via ongeveer dezelfde media. De reclame moet de naambekendheid van ING nog vergroten. We hebben in april al ontzettend veel vooruitgang geboekt, maar je kan niet verwachten dat een naam, die bijna niet gekend was in België, plots bij iedereen in de mond ligt', aldus Van Heel. De woordvoerster sluit niet uit dat ook volgend jaar de naam ING nog volop wordt gepromoot. 'ING is nog niet de eerste instelling waaraan een Belg denkt, wanneer je hem om een bank vraagt, maar het is wel geen volledig onbekende meer.'

Het personeel van BBL kreeg eerder dit jaar een waterverfdoos cadeau, waarvan alle vakjes gevuld waren met oranje verf. De stunt is niet bij iedereen in goede aarde gevallen, vooral bij de vakbonden niet.

Voor Michel Tilmant, voorzitter van de raad van bestuur van BBL en ondervoorzitter van ING, was de reactie een storm in een glas water. 'De BBL heeft altijd groen gedacht en moet nu stilaan oranje gaan denken', oordeelde hij.

SaS

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud