Hoofdredacteur Sparknews

Van een last een kans maken. Dat is de echte uitdaging aan de vooravond van de Klimaatconferentie in Parijs. Talrijke mensen spannen zich nu al elke dag in om nieuwe businessmodellen te ontwikkelen die innoverend zijn en concrete oplossingen bieden.

Vandaag sluit De Tijd zich aan bij Sparknews en bij meer dan 15 andere grote economische kranten in de wereld. Samen laten we u een selectie van gepassioneerde en opwindende voortrekkers ontdekken. Het zijn ingenieurs, designers, architecten, lokale verkozenen, ondernemers... van over de hele wereld. Allen zijn ze een zaak begonnen om een echte oplossing te vinden voor het klimaat.

Bij Sparknews streven we naar journalistiek die een impact heeft en oplossingen aanreikt. We stellen redacties over de hele wereld voor op zoek te gaan naar oplossingen die in hun land al worden toegepast. Vervolgens brengt Sparknews die grote media met elkaar in contact zodat ze deze geweldige rijkdom aan informatie onder elkaar kunnen uitwisselen. Europese lezers kunnen zich zo laten inspireren door Afrikaanse, Amerikaanse of Aziatische initiatieven en vice versa.

Want ook al zien we dat de verandering al plaatsvindt, we geloven ook dat we die kunnen versterken en versnellen. De media spelen een essentiële rol om die oplossingen te laten ontdekken en te versterken. Maar we geloven ook dat bedrijven daarin een rol moeten spelen. En ook u, lezer, kan deelnemen aan dit avontuur van Solutions & Co. Word op uw beurt beïnvloeder, informeer over innoverende projecten en maak dat de verandering kan vergroten en versnellen.

#Ideas4Climate

Lees verder

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud