Roland Duchâtelet koopt vrouwensite Annet van PI

(tijd) - Roland Duchâtelet, de stichter van het beursgenoteerde Melexis, neemt de vrouwensite Annet over van het internetbedrijf Planet Internet (PI). Dat besliste onlangs zijn media-activiteiten af te bouwen. Duchâtelet zal Annet nauw laten samenwerken met zijn project voor internettelevisie TVLokaal.com.

'We bereikten met Planet een akkoord, de juristen moeten nu nog enkel de overeenkomst concreet uitwerken', zei Duchâtelet in een telefonisch gesprek met de redactie. Annet is een website die zich richt tot vrouwen van 20 tot 35 jaar en behandelt topics als dieet, zwangerschap, horoscopen, stijl, enzovoort.

Annet is een website van Planet Internet, een van de grootste internetaanbieders in België. Hoofdaandeelhouder KPN besliste enkele maanden geleden niet langer te willen investeren in media-activiteiten. Dat betekende meteen het einde van de mediatak van Planet Internet, waar de redactie goeddeels ontmanteld wordt.

Ook voor Annet was niet langer plaats bij PI, dat gesprekken aanknoopte met Roland Duchâtelet. Met deze ondernemer werd ondertussen een akkoord bereikt. Annet telt één vaste medewerkster plus een ploeg van een tiental freelancers, die allemaal kunnen overstappen naar Duchâtelet. Over het prijskaartje van Annet wil Duchâtelet niets kwijt. Ook bij PI werden gisteren geen details gegeven.

Duchâtelet behoudt Annet als aparte website maar wil tegelijk ook een samenwerking tot stand brengen met zijn project TVLokaal.com. Deze internettelevisie met lokaal nieuws doet het volgens Duchâtelet goed. Vorig jaar haalde de site slechts 4.000 bezoekers per week, nu zijn dat er 50.000. 'Ik sluit niet uit dat we volgend jaar break-even draaien, maar geef toe dat het niet makkelijk zal zijn. Voor dit jaar schat ik het verlies op 500.000 euro, misschien iets meer.'

Planet Internet werkt ondertussen aan een nieuwe portaalsite, die in september gelanceerd wordt. Eigen 'content' (inhoud) is voortaan taboe. Planet Internet wil zich in de eerste plaats concentreren op het verlenen van internettoegang.

In het verleden hechtte Planet veel belang aan eigen content. Het was de eerste en enige Belgische internetprovider met een eigen uitgebreide redactie, die werd uitgebouwd en geleid door Frederik Marain, voeger journalist bij De Standaard. Marain heeft ondertussen het bedrijf verlaten.

LVA

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud