Advertentie

Think-Media voortaan onder eigen naam op beurs

(tijd) - Het Vlaamse mediabedrijf Think-Media, bekend van zijn participatie in de commerciële radiozender 4FM en uitgever van bladen als P-Magazine, noteert sinds 1 augustus onder zijn eigen naam op Euronext. Tot eergisteren was Think-Media terug te vinden onder de naam Groep De Beukelaar. Gelijktijdig met de naamsverandering is de operatie gestart waarbij de bestaande aandelen van Think-Media worden gesplitst in tien nieuwe.

Groep De Beukelaar heeft zijn naamsverandering op de fixingmarkt van Euronext Brussel donderdag op geruisloze wijze meegemaakt. Er werd geen enkel aandeel verkocht. De koers bleef logischerwijze onveranderd op 7,36 euro, een fractie van de piek van 175 euro die in september 2000 werd gehaald. Alvorens zich te wagen aan een belegging in Think-Media kijkt blijkbaar iedereen uit naar het moment dat de Antwerpse zakenman Tony Gram er de touwtjes in handen neemt.

Er is nog steeds geen duidelijkheid wanneer de kapitaalverhoging plaatsvindt waardoor Gram de controle verwerft over Think-Media.

Een zeven man sterke ploeg van de federale politie van het gerechtelijk arrondissement Antwerpen voert al maanden een onderzoek naar mogelijke koersmanipulatie gepleegd door de voormalige topman Maurice de Velder van Think-Media. Die werd op 22 april aangehouden en vertoeft nog steeds in de cel. Het onderzoek bestaat uit verschillende delen. Er wordt onder meer onderzoek verricht naar omkoping bij het bekomen van een licentie voor radiostation 4FM, oplichting van het reclamebedrijf Streep van vervoersmaatschappij De Lijn en het opzetten van een carrousel van fictieve facturen vanuit dochterbedrijven van Think-Media met het bedrijf van voormalig dancinguitbater Frank Verstraeten.

De speurders zijn ook op zoek naar een pakket van 24.000 aandelen dat ooit eigendom was van De Velder, maar spoorloos is. Het gerecht wil weten of De Velder de aandelen niet heeft gebruikt als smeermiddel bij bepaalde operaties. De Velder ontkent dat, maar heeft volgens de jongste informatie nog steeds geen opheldering gegeven over de bestemming van de aandelen. Mogelijk komen de aandelen boven water naar aanleiding van de splitsing van de aandelen. De beslissing van de splitsing werd reeds op een buitengewone algemene vergadering van 18 juni 2001 genomen, maar de uitvoering werd almaar uitgesteld. De omruiloperatie startte gisteren en wordt geleid door Dexia Securities.

RDW

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud