Topman Export Vlaanderen voldoet niet

(tijd) - De raad van bestuur van Export Vlaanderen gaat de Vlaamse regering vragen een opvolger te zoeken voor Christian Vermeulen. De topman van Export Vlaanderen werd nog geen zes maanden geleden aangetrokken door de Vlaamse minister van Buitenlandse Handel, Jaak Gabriëls. Een evaluatie van zijn proefperiode viel evenwel negatief uit. Vermeulen voldoet niet, bleek dinsdag na afloop van de raad van bestuur.

De Vlaamse minister van Buitenlandse Handel, Jaak Gabriëls (VLD), benoemde Christian Vermeulen op 1 augustus tot algemeen directeur van Export Vlaanderen, in opvolging van Marc van Craen. Die laatste werd als diplomaat teruggeroepen door de federale minister van Buitenlandse Zaken, Louis Michel (MR). Na Hans de Belder, Martin van Houtte en Marc van Craen was Christian Vermeulen al de vierde topman voor Export Vlaanderen in amper zeven jaar.

Christian Vermeulen verdiende zijn sporen bij Agfa Gevaert en kwam als topman van Export Vlaanderen op een sleutelpositie in de hervormingsplannen van Jaak Gabriëls. De minister wil Export Vlaanderen tot het nieuwe agentschap 'Flanders Investment and Trade' (FIT) omvormen, waarbij Export Vlaanderen en de Dienst Investeren in Vlaanderen worden gefuseerd. Vermeulen zou meteen ook de topman van het FIT worden.

Maar dat was buiten de raad van bestuur van Export Vlaanderen gerekend. Bij een evaluatie gisteren, naar aanleiding van het einde van de proefperiode van Christian Vermeulen, kreeg de nieuwe topman een onvoldoende voor zijn functioneren. De raad van bestuur schrijft vandaag officieel een nota aan Gabriëls, met het advies naar een opvolger voor Vermeulen op zoek te gaan.

Uiteindelijk moet de Vlaamse regering hierover beslissen. Het dossier komt daar allicht vrijdag op de tafel. Dan moet worden beslist of het contract van Vermeulen verlengd wordt. De raad van bestuur van Export Vlaanderen gaat ervan uit dat zijn advies wordt gevolgd, en dat Christian Vermeulen de bons krijgt.

Pagina 4

Gabriëls opent Export Vlaanderen voor Vlaamse bedrijven in Brussel

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud