Advertentie

100 banen op de tocht bij Philips in Lommel

Dat heeft de directie van Philips donderdag tijdens een speciale ondernemingsraad aan de vakbonden meegedeeld.

De directie van Philips Enabling Technologies in Lommel is naar eigen zeggen verplicht om tot een vermindering van het personeelsbestand over te gaan vanwege de snel veranderende marktomstandigheden, met name de scherpe terugval van de vraag naar componenten in zowat alle marktsegmenten en de prijserosie die daarmee gepaard gaat. "Er dienen maatregelen getroffen te worden om de kosten te verminderen en de bedrijfsprocessen te stroomlijnen. In de huidige omstandigheden worden de markteisen immers steeds stringenter wat de ontwikkeling en productie betreft", staat in een persmededeling.

Bij Philips in Lommel werken momenteel 378 werknemers, waarvan 244 arbeiders en 134 bedienden. Philips in Lommel is gespecialiseerd in de aanmaak van geavanceerde plastic componenten voor tal van toepassingen in de computeruitrusting, elektronische apparaten, onderdelen voor de autonijverheid en de medische wereld.

Directie en vakbonden gaan zo snel mogelijk concrete data vastleggen om over een sociaal akkoord te onderhandelen, zo laat ACV-vakbondsafgevaardigde Gerald Ignoul nog weten.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud