Advertentie
Advertentie

ABN AMRO verkoopt leasingactiviteiten

ABN AMRO wenst zijn leasingactiviteiten te verkopen. De Nederlandse bankgroep heeft Credit Suisse First Boston gevraag de verschillende mogelijkheden voor haar leasingfiliaal, ABN AMRO Leasing Holding (AALH), te bekijken. Het Amerikaanse GE Capital en het Franse BNP Paribas worden door analisten als potentiële overnemers naar voren geschoven. Beide zijn belangrijke spelers in de leasingwereld. Daarnaast zouden ook een paar autoconstructeurs in AALH geïnteresseerd zijn. Dat berichtte Financial Times donderdag. ABN Amro zelf wil niet kwijt met wie het gesprekken voert. Volgens een anonieme bron komt de bank eerstdaags met een mededeling naar buiten. 'We zullen dan weten of de deal doorgaat of niet.' AALH is naar schatting tussen 1,5 en 2 miljard euro waard.

De belangrijkste leasingdochter van ABN Amro is LeasePlan, wereld's nummer één in wagenparkbeheer. De maatschappij telt 77 kantoren in 26 landen. Ook in België is LeasePlan actief. De leasingmaatschappij neemt, met ruim 37.000 voertuigen en een marktaandeel van 21 procent, ook in ons land de eerste plaats in. KBC Lease en Avis staan respectievelijk op de tweede en de derde plaats in de Belgische leasingmarkt. De medewerkers van LeasePlan in België, ruim 240, zijn al een tijdje informeel op de hoogte van de verkoopplannen. Ze wachten dan ook ongeduldig op een officieel bericht.

AALH nam in oktober nog de Amerikaanse leasingmaatschappij Consolidated Service Corporation of Chicago over, goed voor ietwat 527.000 wagens in de VS. AALH werd dankzij de overname de op een na grootste Amerikaanse leasingmaatschappij. De VS is sindsdien ook de belangrijkste markt voor AALH. Naast LeasePlan is AALH ook actief via QEK Global Solutions, die logistieke ondersteuning biedt en opslag voor voertuigen, Euro Insurances, ABN Amro Lease Finance, Fiat Auto Lease en Travel Card.

Advertentie

De leasingactiviteiten van ABN AMRO haalden in 2000 een winst voor belasting van 149 miljoen euro. Het jaar voordien was dat maar 128 miljoen euro. De inkomsten liepen vorig jaar met 14 procent op tot 628 miljoen euro. SaS

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud
Tijd Connect
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Partnercontent
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.