Advertentie

Acties bij Sabena worden ganse dag verdergezet

Dat verklaarde Sabena-woordvoerder Olivier Gillis aan het persbureau Belga. Daarmee komt het totale aantal voor woensdag op meer dan 80 afgelaste vluchten. Het gaat uitsluitend om Europese bestemmingen, de langeafstandsvluchten blijven verzekerd.

De directie van Sabena stemde in met een informele ontmoeting met de vakbonden, maar wilde niet weten van een vervroeging van de bijzondere ondernemingsraad, die donderdag op het programma staat.

Door de staking bij vier afdelingen van Sabena - de bagage-afhandeling, catering, schoonmaak en Sabena Technics - worden kaderleden ingezet om ten minste de problemen voor andere luchtvaartmaatschappijen en voor de langeafstandsvluchten van Sabena te verlichten.

Het kaderpersoneel is actief bij de bagage-afhandeling en op de schoonmaakafdeling. Maar volgens Gillis zijn de problemen momenteel het grootst bij de catering. Ander Sabenapersoneel, zoals piloten en het grondpersoneel aan de check-in, lijkt normaal aan het werk, aldus de woordvoerder.

Er is een speciaal telefoonnummer waar passagiers inlichtingen kunnen bekomen. Dat nummer is: 02/723.23.23.

Het ABVV stelt ondertussen aan de andere vakbonden voor om donderdag een 24-urenstaking te organiseren, aldus vakbondsman Karel Gacoms. "Dit kan de druk op de directie tijdens de ondernemingsraad van donderdag verhogen."

Raadpleeg hier ons dossier over Sabena

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud