Agfa doet twee overnames in NDT-sector

Door deze dubbele overname wordt Agfa op dit gebied nu ook de nummer een in de wereld.

Agfa heeft zich tot doel gesteld voor alle bestaande NDT-technieken wereldleider te worden. Dat is reeds het geval op het gebied van rontgenfilm en ultrasone systemen. Nu komt daar dus ook de real-time imaging door middel van rontgenstralen bij.

Zowel Seifert als Pantak maken rontgenapparatuur en - systemen voor NDT. Rich. Seifert & Co is een familiebedrijf dat in 1892 werd opgericht. Het hoofdkwartier ligt in Ahrensburg, net ten noorden van Hamburg, maar er zijn dochterondernemingen in Freiburg (Duitsland), Fairview Village (Pennsylvania, VS), Portland (Oregon, VS), Olney (VK), Sint-Petersburg (Rusland) en Chennai (India). De jaarlijkse omzet bedraagt 30 miljoen euro. Seifert heeft wereldwijd 240 werknemers.

Pantak is gevestigd in East Haven, Connecticut (VS) en heeft een dochter in Reading (VK). Er werken 65 mensen. In 2000 bedroeg de omzet meer dan 13 miljoen dollar.

Agfa maakt zich sterk dat de overname zowel voor Seifert als Pantak een goede zaak is. "Beide ondernemingen, maar ook hun dealernetewerken en klanten, zullen voordeel halen uit de uitgebreide synergieën en uit Agfa's groeistrategie voor zijn bestaan de en pas verworven NDT-activiteiten", luidt het in het persbericht van Agfa.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud