Advertentie
Advertentie

Agfa-Gevaert stuurt winstwaarschuwing uit

Het is de derde keer dit jaar dat Agfa-Gevaert waarschuwt dat de resultaten de prognoses niet zullen halen. In april liet de groep weten dat de winst in het eerste kwartaal lager ging uitvallen dan verwacht, en in mei maakte ze bekend dat de omzet dit jaar lager zal liggen dan in 2000. Dat blijkt nu ook voor de jaarwinst het geval.

Tijdens het tweede kwartaal steeg zowel de omzet als de bedrijfswinst (EBIT) met 9%. Agfa noemt dat voor de omzet "vrij bevredigend", maar is ontgoocheld over de bedrijfswinst. Hoge uitzonderlijke kosten en te snel stijgende productie- en administratiekosten zijn de boosdoeners. Voor volledige halfjaarcijfers is het wachten tot 23 augustus.

Agfa-Gevaert wil vanaf 2002 de winstmarges weer opkrikken. De manier waarop wordt pas op 27 september meegedeeld, wanneer het bedrijf zijn herstelplan Horizon bekendmaakt. "Alhoewel de details van het plan nog niet beschikbaar zijn, is het waarschijnlijk dat dit extra provisies meebrengt die ook dit boekjaar beinvloeden", luidt het in het persbericht. De groep blijft ervan overtuigd dat ze na het herstelplan haar groei zal kunnen financieren met de eigen kasstroom.

Advertentie

Lees het persbericht

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud
Tijd Connect
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Partnercontent
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.