Advertentie

Agfa-Gevaert versterkt grafische en medische afdeling

Naar omvang is Autologic het belangrijkste dossier. Agfa betaalt 42,46 miljoen dollar, de helft van de 81 miljoen dollar omzet die Autologic in 2000 haalde. Autologic maakt digitale drukvoorbereidings- en productiesystemen en is winstgevend. Met de overname mikt Agfa op het drukken van commerciele publicaties, kranten en verpakkingen. Geografisch zijn beide bedrijven complementair: Agfa is vooral actief in Europa, Autologic in de Verenigde Staten. Verwacht wordt dat het bod tegen het eind van het jaar rond is.

In de medische sector neemt Agfa een minderheidsbelang in MediVision, een bedrijf dat digitale beeldverwerkingsapparatuur maakt voor oogheelkunde. Agfa betaalt 3,9 miljoen euro om in drie stappen 25% van het kapitaal te verkrijgen. In een eerste fase krijgt Agfa 9%. De verdere opbouw van het belang gebeurt slechts als MediVision binnen het jaar bepaalde "resultaatgebonden mijlpalen" haalt.

Belangrijk is ook dat Agfa-Gevaert en MediVision samen een digitaal systeem gaan ontwikkelen om medische foto's voor oogheelkunde op te slaan en te versturen. Medivision boekte in het eerste halfjaar een omzet van 3,6 miljoen dollar.

Lees ook de persberichten van Agfa-Gevaert over de overnames.

BH

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud