Advertentie

Akkoord in de maak bij Sabena

In het vijftiende uur van de onderhandelingen is er bij Sabena vooruitgang in de onderhandelingen tussen directie en vakbonden. Volgens de VRT-radionieuwsdienst circuleert er een basistekst die kan leiden tot een akkoord. Directie en bonden werken nu aan een gemeenschappelijke tekst.

Rond 9 uur verscheen Laurette Onkelinx, federaal minister van Arbeid en Tewerkstelling, bij Sabena voor een consultatieronde bij alle sociale partners.

Over de inhoud van de basistekst is nog maar weinig bekend. Onduidelijk is ook of Sabena-topman Müller zijn plan zal laten varen om een referendum te houden bij het personeel.

Voorts verlieten rond 5.30 uur de vertegenwoordigers van Snac, de liberale vakbond van het cabinepersoneel van Sabena, de onderhandelingen. Zij zijn het niet eens met de andere vakbonden over de sociale maatregelen die moeten worden genomen.

"In tijden van arbeidsduurvermindering kunnen wij geen arbeidsduurvermeerdering aanvaarden. Diegenen die blijven, zullen meer moeten werken voor minder geld", zei Jacques Van der Zee van Snac.

Volgens de andere vakbonden is Snac vooral verontwaardigd over twee punten. De andere bonden hebben voorgesteld om een verplicht brugpensioen op 52 in te voeren. Anderzijds veegden de andere bonden het voorstel van Snac van tafel om een arbeidsduurvermindering te koppelen aan een loonsinlevering van 5 tot 10 procent, naargelang van de ouderdom van het contract.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud