Alcatel Bell schrapt 213 banen

In Geel worden voortaan geen schakelcentrales en schakelkasten meer geproduceerd. De vestiging gaat zich volledig concentreren op optimalisatie van toegang tot breedbandcommunicatie.

"Wij willen in Geel nieuwe producten ontwikkelen, die we op snelle en competitieve manier op de markt kunnen introduceren. Daarom moet de vestiging nieuwe activiteiten aantrekken en andere afstoten. Uiteraard heeft dit een invloed op de werkgelegenheid", zegt Tru Lefevere van Alcatel Bell.

Concreet betekent dit dat de productie van S12 schakelcentrales verhuist naar de Alcatel-fabriek in Gunzenhausen in Duitsland. Alcatel Bell houdt zich wel nog bezig met de internationale engineering en de commercialisering van dit product. Daarnaast zal de montage van schakelkasten gecentraliseerd worden in Hoboken.

Als gevolg van die maatregelen schrapt Alcatel Bell 213 banen. Aan 100 wordt een brugpensioen aangeboden, maar voor de 113 overige werknemers zoekt Alcatel Bell samen met de sociale partners naar een oplossing. Zeker is dat de vestiging in Geel het zwaarst getroffen wordt: daar verliezen 103 werknemers hun baan en worden een 20-tal werknemers op brugpensioen gestuurd. De overige ontslagen worden verspreid over de andere vestigingen van Alcatel Bell.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud