Alcatel Bell verkoopt E-Corporation aan Transiciel

Hoeveel Transiciel betaalt voor de overname, wordt niet vrijgegeven. Een deel van het personeel van The E-Corporation verhuist niet mee. Volgens Tru Lefevere, de woordvoerster van Alcatel Bell, wordt iets meer dan 80 procent overgenomen.

De Financieel-Economische Tijd meldde in maart dat Alcatel op zoek was naar een koper voor het Belgische internetbedrijf, dat zich onder meer bezighoudt met websitebouw. Alcatel en de onderneming zelf deden dat toen af als voorbarig en speculatie. Donderdagavond meldde Alcatel in een korte mededeling de verkoop aan Transiciel, een Europese speler met 550 personeelsleden in de Benelux, van wie 50 in België. The E-Corporation wordt geïntegreerd in het Belgische filiaal van Transiciel en mogelijk in de Benelux-organisatie.

De integratie maakt volgens Lefevere dat een aantal functies in de administratie en het management overbodig worden. Van de 117 personeelsleden van The E-Corporation wordt iets meer dan 80 procent overgenomen. "Het juiste percentage hangt af van de invulling van de principeovereenkomst. Die oefening moet nu beginnen. We willen wel ten laatste binnen een week meedelen aan het personeel wie meegaat en wie niet. Voor de resterende mensen gaan we in eerste instantie zoeken naar opportuniteiten binnen Alcatel. Zoniet moet er gekeken worden naar een passende ontslagregeling", aldus Lefevere.

Zij geeft twee redenen voor de verkoop van het bedrijf dat ontstond uit de samenvoeging van de door Alcatel overgenomen ondernemingen e-Com (eind 1997) en Net it be (medio 1999). "Het was de bedoeling een internationaal netwerk van internetspecialisten uit te bouwen, wat alleen kon met overnames. Maar door de hype rond de sector werden bedrijven die daarvoor in aanmerking kwamen te duur. Bovendien veranderde de strategie van Alcatel. We gingen ons toeleggen op operatoren en ons minder en minder rechtstreeks richten op bedrijvenklanten. The E-Corporation paste daar niet meer in."

BB

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud