Advertentie

Alpha Credit verwerft Nissan Finance Belgium

Alpha Credit nam eind juni Nissan Finance Belgium over van de auto-invoerder Nissan Belgium, zelf in handen van Marubeni. De Japanse holding bouwt haar financieringsactiviteiten wereldwijd af om zich toe te spitsen op haar kernactiviteiten. Nissan Finance Belgium verleent autokredieten aan de kopers van een Nissan-wagen, verhuurt auto's en doet ook aan leasing. De financiële instelling beheert vandaag 11.000 dossiers, samen goed voor een omzet van 62 miljoen euro (2,5 miljard frank).

Alpha Credit, volledig in handen van Fortis Bank, kocht 75 procent van de aandelen van Nissan Finance Belgium. Fortis Lease, ook een dochter van Fortis Bank, nam de resterende 25 procent over. Fortis Lease buigt zich over de leasingactiviteiten van Nissan Finance Belgium. Hoeveel de Fortis-dochters voor de overname betaalden, werd niet bekendgemaakt.

Alpha Credit versterkt dankzij de overname zijn positie op de Belgische markt van de 'indirecte' autokredieten. Indirect, omdat Alpha Credit zijn leningen niet rechtstreeks aan de particulier aanbiedt, maar daarvoor een beroep doet op autoverdelers. De onderneming ondertekende al samenwerkingsakkoorden met een tiental auto-invoerders in België, waaronder Toyota en Renault. Meestal verkopen de partnerinvoerders de autokredieten onder hun eigen merknaam. Alpha Credit kent ook autofinancieringen aan particulieren toe.

Het is ook Alpha Credit dat de betaalkaart van de hypermarkt Cora uitbaat. De Cora-kaart biedt de klanten de mogelijkheid de betaling van hun aankopen uit te stellen en getrouwheidspunten te verzamelen. SaS

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud