Advertentie

Antwerpse zakenman Gram werkt aan nieuw LHSP

De zogenaamde groep van Believers, een harde kern van LHSP-aandeelhouders die is blijven vechten voor de redding van de technologie van het bedrijf, meldde via de zakenzender Kanaal Z dat de constructie in de steigers staat.

In een gesprek met de redactie van De Financieel-Economische Tijd zei advocaat Luc Gheysens, woordvoerder van de Believers, dat Gram even voordien vanuit zijn vakantieoord in Florida had toegezegd om 13,9 miljoen euro of 560 miljoen frank te investeren in NewCo. 'De buitenlandse bank wou absoluut dat er een industriële partner zou meedoen. Wij hebben Tony Gram aangebracht,' aldus Gheysens.

NewCo start dus niet met 100 miljoen dollar. Dat bedrag was volgens topman Philippe Bodson van LHSP een minimum. Als het plan met Gram doorgaat, wordt het de helft. 'Het gaat dan ook om een afgeslankte NewCo die in een eerste fase van start gaat met 350 personeelsleden,' aldus Gheysens. Hoewel Gheysens het niet wou bevestigen, vernam de redactie van de Financieel-Economische Tijd dat NewCo zal worden geleid door Pierre van Beneden. Van Beneden kwam bij LHSP vorig jaar in beeld toen de toenmalige topman John Duerden hem wou aantrekken voor een topfunctie.

RDW/LVA

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud