AOL Time Warner boekt 20% hogere bedrijfskasstroom

Het concern boekte een winst voor rente, belasting, afschrijvingen en amortisatie van goodwill (ebitda) van 2,5 miljard dollar, per aandeel 0,30 dollar. Analisten van First Call hadden gerekend op een ebitda van 0,26 dollar per aandeel. De cijfers van het bedrijf, dat begin vorig jaar ontstond door een fusie van AOL en Time Warner, werden woensdag voor opening van de Amerikaanse beurzen bekendgemaakt.

Inclusief de hoge afschrijvingen van goodwill als gevolg van de feitelijke overname door AOL van Time Warner, rolde er een nettoverlies uit de bus van 996 miljoen dollar. Vorig jaar was dat een verlies van 902 miljoen dollar.

De omzet groeide het afgelopen kwartaal met 6,4% naar 9,3 miljard dollar, vergeleken met 8,8 miljard dollar in hetzelfde kwartaal in 2000. De advertentie-inkomsten daalden met 5%, terwijl de inkomsten uit content en overige met 6% stegen.

Het aantal abonnees van AOL Time Warner is boven de 137 miljoen uitgekomen, tegen ruim 135 miljoen na afloop van het tweede kwartaal. Het bedrijf zag de abonneegelden het afgelopen kwartaal met 13% groeien vergeleken met vorig jaar, tot 4,2 miljard dollar.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud