Apple: nettowinst daalt met 61% in 4e kwartaal

De nettowinst daalde in het vierde kwartaal tot 66 miljoen dollar of 19 cent per aandeel. Het jaar voordien was dat nog 47 cent. Dat is wel beter dan de gemiddelde analistenverwachting van 16 cent. De omzet daalde met 22% tot 1,45 miljard dollar. In het volledige boekjaar 2000/2001 realiseerde Apple een nettoverlies van 25 miljoen dollar tegenover een winst van 786 miljoen dollar het jaar ervoor. De omzet daalde met 33% tot 5,36 miljard dollar.

Fred Anderson, financieel directeur bij Apple, onderstreepte dat Apple voor het eerst in jaren terug marktaandeel en interesse won in de belangrijke markt van educatieve toepassingen, dankzij de introductie van de draagbare IBook. Apple blijft, ondanks de aanslagen van 11 september, bij het plan om 25 nieuwe verkooppunten te openen.

Het bedrijf verwacht door de huidige economische en politieke onzekerheid voor het komende kwartaal een winst van 10 cent per aandeel tegenover de 18 cent die de analisten gemiddeld verwachten. Anderson zei dat het momenteel moeilijk is de consumentenuitgaven in te schatten. Hij hield rekening met een zwakke verkoop in de eindejaarsperiode.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud