Arafat beveelt arrestatie moordenaars Zeevi

De Palestijnse leider Yasser Arafat heeft woensdag de "onmiddellijke arrestatie" bevolen van de moordenaars van de Israëlische minister van Toerisme Rehavam Zeevi. Dat heeft de speciale VN-coördinator voor het Midden-Oosten gezegd.

"President Arafat heeft me op de hoogte gebracht van zijn bevel om de verantwoordelijken onmiddellijk op te sporen en aan te houden", zei Terje Roed-Larsen in een communiqué dat werd verspreid na een persconferentie in Gaza. De moordaanslag op Rehavam Zeevi is de eerste in zijn soort. Nog nooit werd een Israëlische minister door een Palestijnse organisatie vermoord.

Alle Israëlische ministers hebben direct na de aanslag de opdracht gekregen tot nader order thuis te blijven, meldde de Israëlische televisie.

Zeevi, de leider van de extreemrechtse Nationale Unie, had maandag zijn vertrek uit de regering van premier Ariel Sharon bekendgemaakt. Het aftreden zou woensdagmiddag van kracht worden. De 70-jarige minister werd in een vijfsterrenhotel in Oost-Jeruzalem in het hoofd geschoten. De aanslag werd opgeëist door het FPLP, het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina. Het gaat vermoedelijk om een wraakactie nadat het Israëlische leger de leider van de FPLP, Aboe Ali Moestafa, enkele weken geleden doodde.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud