Advertentie

Barco en GIMV in de clinch over resultaten

Voor Herman Daems, voorzitter van de raad van bestuur van de investeringsmaatschappij GIMV, is het geduld voor Barco op en moeten er substantieel betere resultaten komen. Dat zei Herman Daems aan De Standaard.

"We zijn steeds een loyale aandeelhouder geweest van Barco, maar zo kan het niet verder", zegt de voorzitter van de holding GIMV over de West-Vlaamse beeldbewerkingsgroep. De aanleiding tot die uitspraak is de aankondiging maandag dat de nettowinst met 20% in het eerste semester is gedaald tegenover de eerder voorspelde daling van 15%. Het probleemkind was Barco Graphics.

"Ik begrijp dat de aandeelhouders ongelukkig zijn over de lage aandelenkoers van Barco, maar de semesterresultaten waren ten opzichte van andere technologiebedrijven meer dan behoorlijk." Dit zei Barco-woordvoerder Jean-Pierre Tanghe in een gesprek met Tijd-Nieuwslijn.

Tanghe verdedigde Barco door te stellen dat de omzet met 14% gestegen was en het bedrijf, ondanks de winstdaling, nog altijd een winst boekte van 9% op de omzet. "Deze cijfers zijn beter dan de resultaten van vele andere technologische bedrijven. Vooral de grafische sector doet het internationaal zeer slecht."

Daems zei ook dat hij een bijsturing wil van de portefeuille. "Barco moet een gefocust bedrijf worden zodat de markt weet waarvoor het staat. Daar moet keihard aan gewerkt worden", aldus de voorzitter. Voor Daems zijn dat producten die met visualisatiesystemen te maken hebben. Hierop repliceerde Tanghe dat BarcoGraphics zich gaat toeleggen op packaging en industrial printing. Voor deze activiteiten zoekt het bedrijf trouwens partners.

Tanghe zei verder dat er geen sprake was van een conflict tussen het management en de raad van bestuur. Barco was vooraf niet op de hoogte gebracht van de reactie van Daems. "We hebben het ook vanmorgen in de krant gelezen."

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud